Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Létszámcsökkentés az E.ON-nál

Nagyarányú létszámcsökkentésbe kezd a legnagyobb német energiakonszern, a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező E.ON; amely a düsseldorfi cégközpontnál kezdi a karcsúsítást.
Nagyarányú létszámcsökkentésbe kezd a legnagyobb német energiakonszern, a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező E.ON; amely a düsseldorfi cégközpontnál kezdi a karcsúsítást.

A központ jelenleg mintegy 850 dolgozójából 400 válik feleslegessé, míg hosszabb távon a cég világszerte 11 ezer álláshelyet készül megszüntetni az eddigi 79 ezerből.

Düsseldorfban 220 alkalmazottat más részlegeknél továbbfoglalkoztatnak. A cégközpont személyi átalakításának terveit rövid távon hajtják végre, de pontos időpontot erre nem jelöltek meg.

A keddi bejelentés nyomán a ver.di szakszervezeti szövetség máris tiltakozó hét megtartására hívta fel tagjait: csütörtöktől a következő hétfőig üzemi gyűléseket, tiltakozó felvonulásokat terveznek. A ver.di különösen nehezményezi, hogy a konszern átalakításának konkrét lépéseiről még mindig nem terjesztették elő a konkrét terveket, bizonytalanságban tartva ezzel az alkalmazottakat.

Október elején leminősítette az E.ON-t a Moodyís: a hitelminősítő A3-ra - az elsőrendű besorolás legalsó fokára - rontotta A2-ről a cég hosszú lejáratú tartozásainak minősítését, a rövid lejáratúakét pedig P-3-ra - még elfogadhatóra - P-2-ről. A besorolások kilátása stabil.

A Moodyís egyúttal megjegyezte, hogy a közeljövőben valószínűtlen a cég felminősítése.

A hitelminősítő döntését a cég erősen nyomás alá került nyereségkilátásaival indokolta; ezzel kapcsolatban elsősorban a német atomerőművek leállítására, a fűtőelemadóra és az E.ON gyengélkedő gázüzletágára utalt.

Hasonló okokból a Moody's júliusban már az RWE energiaszolgáltatót is leminősítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy és az adóváltozás: jövőre már könnyebb lesz a munkaadóknak?

A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek… Tovább olvasom