Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Május 20-ig kell bevallani a személyi jövedelemadót

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.
A közlemény szerint, ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént.

A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, de ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges. A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el - olvasható a közleményben.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökölhető lesz az állami nyugdíj?

Örökölhetővé tenné a kormány az állami nyugdíjbefizetéseket is. A tervek szerint jövőre egyéni… Tovább olvasom