Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Májusra véglegessé válhat a devizahiteleseket megsegítő csomag

Májusban véglegessé válik a devizahiteleseket megsegítő csomag a kormány tervei szerint - mondta el Nagy Anna kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak.
A szombati lapszámban megjelent interjúban Nagy Anna hangsúlyozta: csak közpénzből nem lesz megoldás. Hozzátette: a kormány és a Bankszövetség közötti tárgyalások lezajlottak, az ezt követő szakértői egyeztetések után válhat véglegessé a csomag. Megerősítette: a cél, hogy a kormány, a bankok és az adósok együttesen vállaljanak úgy terheket, hogy azok arányban legyenek egymással. Nem is lehet egyetlen megoldást üdvözítőnek kikiáltani, hiszen az adósok is különböző csoportokba sorolhatók - jegyezte meg. A pontos költségek annak függvényében alakulnak majd ismertetése szerint, hogy mik lesznek a mentőcsomag végleges elemei.

Olvasóink írták

 • 7. tarkan 2011. április 23. 15:54
  „"Igazságkereső"Te rosszabb vagy mint anno a Torgyán volt,neked a mai áremelkedésekről is a... Gyurcsány jut eszedbe,menj ki a napra,harapni lehet a jó időt,és ez a kaja vár mindenkire hála a Fideszes bagázs kétharmadának,most mit ....., miért nem koronázzátok meg császárjelölteteket???Nem kell itt se táppénz,se megtakarított nyugdíj,de a fizetett szabadságból is marha sok van a dógozónak,adjuk hát azt is oda,mint a fizetésed egy részét is,de ha közben ráérsz adakozz már légyszíves egy számlaszámra,mert az "állam"szarban van és nem elég neki az áfás világból befolyt összeg,nem elég az hogy adózol,ez a meg újulás,hogy repegetne ketté benneteket a nyári harmat::)))) <moderálva..>”
 • 6. igazságkereső 2011. április 23. 11:34
  „Ha nem számoltak a kockázatokkal a "devizahitelesek",akkor az azért volt, mert hittek a Gyurcsány kormány őszinteségében,hogy tisztességesek lesznek.Senki nem gondolt arra,hogy ilyen össznépiátverést csinálnak, hogy 2008 őszén "virtuális devizaválságot"kreálnak,hogy a bankok megduplázzák a havi törlesztőrészleteket! Erről szól itt a történet s nem másról!! Köszönjük Gy.Ferenc, köszönjük Veress János és köszönjük Draskovics Tibor!!”
 • 5. Admin07 2011. április 23. 09:49
  „A Kormány segítsége (pénze) = az adófizetők által befizetett pénz! Magyarán az adófizetők állják a csomagot, azok is, akik nem vettek fel hitelt. Nem vettek fel, mert nem volt olyan jövedelmük, hogy a bank ez alapján hitelezett volna, vagy éppen számoltak az óriási kockázatokkal és "nemmel" döntöttek.”
 • 4. tarkan 2011. április 23. 09:38
  „Ajjjjajjjj::)))Már megint "segítenek":::)))Köszönjük Viktor!!!!!::))”
 • 3. igazságkereső 2011. április 23. 09:21
  „Mintha a bankok arról nem akarnának tudomást venni, hogy az állam az ún. bankmentőcsomaggal több milliárd forinttal meg lettek támogatva, pedig az állítólagos "devizaválság" is az ő találmányuk Amerikából importálva! Mindeközben ennek égisze alatt a magyarországi leánybankok "megfejik" a magyar "devizahiteleseket",mely devizahitelek hírből sem látták az alpesi valutát, a svájci frankot.Épp ezért nevezték el "svájci frank alapú" hitelnek,hogy a jó magyar forintban adott hitelt a svájci frank árfolyamán fizettessék vissza ügyfeleikkel,kiket2002-től eleve a CHF irányába tereltek. Ezt nevezik az ügyfelek megvezetésének,melynek következtében maguk a bankok érdekes módon a "válság" ideje alatt 350 milliárd forint tiszta nyereségre tudtak szert tenni.Ezt a tényt a hazánkban működő leánybankok anyabankjai ismerték el, nem is kis meglepetéssel. Akkor miért kell Magyarországon kilakoltatással,árverezéssel fenyegetni mindazon "devizahiteleseket" akik a bankok által megduplázott havi törlesztőrészletet nem tudják fizetni,miközben a munkahelyek szándékos tönkretétele is zajlik országunkban? Ugyan miből is kellene tudni fizetni a részleteket, a kormány miért nem hoz egy nagyon erős törvényt arra vonatkozóan,hogy megtiltsa a bankok önkényeskedését, a devizahitelesek szándékos tönkretételét?! Itt az idő, hirdette a szlogen a választások előtt, igen ,itt az idő arra, hogy a kormány azonnali törvénnyel tiltsa meg a bankok további gátlástalanságait, mert tény: a hitelfelvevők tudtak a legkevésbé arról, hogy a bankok 2008 őszétől mire készülnek,miközben ők rendesen nyereségessé váltak!Miről is szól itt a történet,jó lenne ha már valaki a ködösítések helyett világos választ adna úgy a kormány,mint a bankok részéről!Itt lenne az ideje Magyarország s benne a polgárok tönkretételének megállítására, a bankok tisztes üzletpolitikájának gyakorlására! De ez a bankoktól továbbra sem várható el,így valóban hatékony és azonnali kormányzati intézkedésre,törvényre van szükség!!”
 • 2. N.P. 2011. április 23. 08:51
  „Mintha a választások előtt másként fogalmaztak volna - "nem kicsit, nagyon"!”
 • 1. papsajt 2011. április 23. 08:25
  „pontosabban a Bankokat megsegítő csomag.

  Végül is arról szól,hogy ha nem fizetsz,akkor az állam fizet a banknak, csak közben elveszi a lakásod :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több megye külföldön is árulja ingatlanjait

Miután a központi források elapadtak, az illeték- és az egyéb saját bevételek csökkentek, ráadásul… Tovább olvasom