Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Másodszor kelt el a Főszer-székház

Szeged - A felszámolás alatt lévő Főszer-Electric Zrt. Szabadkai úti székházát az Exicom cégcsoport vásárolta meg. A munkatársak még a napokban is dobozolnak.
– Az eddigi helyünkön, a szegedi Olajos-házban már nem tudtunk terjeszkedni, noha három szintet birtokoltunk. Gondot okozott a logisztika, a raktározás, az, hogy a teherautók se tudtak behajtani. Külső raktárakat, összeszerelésre alkalmas telepet kellett bérelnünk a városban – mondta Somodi Zsolt, az Exicom Rendszerház Kft. kereskedelmi igazgatója. – Február óta kerestük a továbblépés lehetőségét, a volt Főszer-székház tűnt ideálisnak: az adásvételi szerződést szeptember 25-én írtuk alá. De a kiskereskedelmi egység és az ügyfélszolgálat továbbra is a belvárosban marad, az ügyfelek által megszokott helyen.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

A „közbülső" cég

Az ingatlant a felszámolás során először a Dél-alföldi Biopolsz Zrt. vásárolta meg 2013-ban. Az a cég, amelyik nemrégiben hozzáfogott a Horváth Mihály utca 5. szám alatt lévő volt képtár felújításához. Oázis néven rehabilitációs egészségügyi szolgáltató és szolgáltatásszervező központot alakítanak ki, az építkezés 2013. október eleje óta tart.
A számítástechnika és az irodatechnika piacán középvállalkozásnak számító, több kft.-ből és üzletágból álló Exicom cégcsoport 2005-ben alakult. A csoport árbevétele mára meghaladja az 1,6 milliárd forintot. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozásnak nagy tervei vannak a mintegy 4000 négyzetméteres telken, amelyből az irodaház és a volt üzem 3100 négyzetmétert foglal el. A gyártócsarnok felét egyelőre raktározásra használják, a másik felében később összeszerelő üzemet hoznak létre 15-20 fő új alkalmazottal. Jelenleg 45-en dolgoznak az Exicomnál, közép- és felsőfokú végzettségű szakemberek.

– Hivatalos megnyitót egyelőre nem tervezünk, mivel nálunk év végén van a legnagyobb hajtás, ráadásul az épületen felújításokat is végzünk. Hamarosan lekerül a Főszer neve a homlokzatról, de szeretnénk megemlékezni az elődről: a rendezvénytermet valószínűleg a Főszerről nevezzük majd el – magyarázta Somodi Zsolt.

A Főszer-múlt

Az épületgépészeti szereléssel foglalkozó Főszer 1991-ben kft.-ként alakult meg, 2006-ban lett részvénytársaság Főszer-Electric Zrt. néven. A cég 2005-ben költözött ki a Szabadkai útra, ahol a laktanya helyén irodaházat, villamos berendezéseket összeszerelő üzemet, logisztikai központot épített. A több milliárd forintos árbevételű, 150 főt foglalkoztató középvállalkozást a válság vitte el. A felszámolási eljárást 2011. szeptember 29-én indították meg az utód Főszer-cég, a Bautrom Zrt.-vel szemben, még mindig nem fejeződött be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedetlenek, de nem váltanak munkahelyet a magyarok

A magyar munkavállalók inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz, mintsem hogy új kockázatokat… Tovább olvasom