Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Még nem sikerült túladni a csődbe ment Gelse vagyonán

A tavaly január óta adósságrendezési eljárás alatt álló gelsei önkormányzat vagyonelemeit tavasszal ismét meghirdetik
A Zala Megyei Bíróság az első pályázat után technikai okok miatt átmenetileg felfüggesztette az értékesítést - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A korábbi, február közepén zárult pályázaton a zalai település több mint 150 piacképes vagyonelemét hirdette meg az eljárás lefolytatásával megbízott Vectigalis Zrt., ám egyiken sem sikerült túladni. Az ingatlanok között szerepelt a falu néhány éve, pályázati támogatással felépített, 1,3 milliárd forint könyv szerinti értéken nyilvántartott tanuszodája és termálfürdője is, amit 944 millió forintért árultak. Meghirdették a falu turistaszállóját, több földterületet, erdőt, rétet, gyümölcsöst és építési telket, valamint egy termálkutat is.

Az 1200 lakosú Gelse az elmúlt években - túlnyomórészt uniós és állami támogatások, illetve hitel segítségével - több milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg. A fedett fürdő és a 40 férőhelyes szálloda mellett sokat költöttek az iskolára és a faluközpont felújítására. 2010-ben kiderült, a település nem tudja fizetni a devizahitelek időközben megemelkedett törlesztését, és egyéb fizetési kötelezettségeit sem tudja időben teljesíteni, így az év végén nem volt más megoldás, mint az adósságrendezési eljárás megindítása. Gelse 80 hitelezőnek több mint 1,6 milliárd forinttal tartozik - írta a Napi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartotta magát a forint, 292 az euró

A svájci frank 242,35 forintot ért, délután 242,37 forinton, délelőtt 241,20 forinton állt. Tovább olvasom