Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Mégis engedélyezték a legolcsóbb online kasszát

Engedélyezték az Alt Cash Kft. NR-300 típusú pénztárgépét, amelyről a Délmagyarországban is megírtuk: erre fizettek elő a legtöbben.

A cég 80 ezer megrendelést kapott a pénztárgép üzemeltetőktől az elmúlt hónapokban, feltehetően azért, mert a kereskedők ezt tartották a legkedvezőbb ajánlatnak. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapja ma délelőtt egy időre le is fagyott, annyian érdeklődtek. A Kereskedelmi Szövetség azt javasolja a vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival, és az új jogszabályoknak megfelelően járjanak el. A hírnek azért is örültek a kereskedők, mert a NAV november 18-i közleménye szerint őket lehetett volna felelősségre vonni és büntetni, ha olyan berendezést rendeltek meg, aminek nincs engedélye. A pénztárgép-forgalmazóknak a mai nappal kell visszaigazolást adniuk arról, hogy a vállalkozók megrendelték az online kasszát.

Alt Cash: nem veszítik el a megrendelők a foglalót

Maradéktalanul teljesíteni kívánja szerződéses kötelezettségeit az Alt Cash Kft. pénztárgép-forgalmazó, amely hétfői közleményében jelezte: felkészült a megrendelt készülékek szállítására, és azt is vállalja, hogy a még nem engedélyezett, SAM4S NR-270-es készülékeket a támogatott áron (100 ezer forint alatt) teljesíti.

A forgalmazó egyik gépe, a SAM4S NR-300-as online pénztárgép hétfőn kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyét, így ezt a típust forgalmazhatja.

Az Alt Cash hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 300-as modellt rendelő ügyfelei a jogszabály által előírt módon visszaigazolást kapnak megrendelésükről, de a kft. továbbra is nyilvántartja rendszerében ügyfelei más pénztárgépre vonatkozó igényét, és a folyamatosan várható engedélyek függvényében szolgálja majd ki a megrendelőit.

Annak érdekében, hogy mindezt megfelelően dokumentálják, a forgalmazó minden partnerével: mind az ügyfeleivel, mind a viszonteladóival még hétfőn írásban felveszi a kapcsolatot.

Azok az ügyfelek, akik már befizették a készülékre a foglalót, azt nem veszítik el, hiszen az Alt Cash Kft. szerződéses kötelezettségét maradéktalanul teljesíteni kívánja, és felkészült a megrendelt készülékek szállítására, sőt a cég azt is vállalja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban vállalt támogatásával a SAM4S NR-270-es készülékvásárlásokat a támogatott áron teljesíti.

A SAM4S NR-270-es modellről egyeztet a forgalmazó a NAV és az MKEH szakembereivel a számukra is elfogadható műszaki megoldásról, a Koreai gyár három szakembere pedig áll készen a legfrissebb elvárások megvalósítására - fogalmaz a cég.

Alt Cash Kft.-nek továbbra is engedélyeztetés alatt áll a SAM4S NR-240-es és a SAM4S NR-440-es modellje, mely engedélyeztetési folyamat várhatóan rövidesen lezárul, mivel ezek a modellek az NR-300-as alapmodell méretben és néhány funkcióban bővített változatai.

A már beérkezett közel 80 ezer darab megrendelés adatait a rendelet értelmében a cég leadja a NAV-nak. Az új megrendeléseket, pedig országos partnerhálózatuk segítségével az eBEV felületen leadott SAM4S NR-300-as megrendelésével tudják fogadni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenhárman mentek el albérleti támogatással

Az egész megyéből egy év alatt 73-an váltottak várost és munkahelyet, kihasználva az állami… Tovább olvasom