Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Mégsem telepít üzemet Martfűre a Stadler

Levélben tájékoztatta Martfű polgármesterét a Stadler Rail AG vezetése arról, hogy mégsem telepít üzemet a városba.
Bíztató, számos új munkahely létrehozására irányuló, a cég és az önkormányzat között az elmúlt nyár végén kezdődött tárgyalássorozat zárult le ezzel a nem várt, kedvezőtlen végkifejlettel - olvasható Martfű internetes honlapján.

Az egyeztetések arról folytak, - áll az önkormányzati tájékoztatóban - hogy karbantartó, javító üzemet hoz létre Martfűn a svájci központú, Stadler Rail AG. A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. a cégcsoport által gyártott járművek forgóvázainak felújításához keresett megfelelő helyszínt a településen. Első körben 70-80 munkahely létrehozásáról volt szó, főként fémipari végzettségű szakemberek foglalkoztatásával. Az önkormányzat a lehető legkedvezőbb bérleti konstrukcióval, minden eszközzel igyekezett előmozdítani a cég Martfűre települését.

A munkahelyteremtő beruházásra vonatkozó, az önkormányzati tulajdonú épület bérbeadásáról szóló szerződés aláírását május elejére prognosztizálta a leendő beruházó, amit be is jelentett az önkormányzatnak. Május 2-án személyesen is Martfűre látogatott Peter Spuhler, a Stadler Rail AG elnök-vezérigazgatója, de már azzal a nem titkolt céllal, hogy a martfűi üzem kialakítása mellett, újabb alternatívaként, a cég szolnoki, alumínium kocsiszekrényeket hegesztő üzemének bővítési lehetőségeit is felmérje.

A május 25-én kelt, Kiss Edit polgármesternek címzett levélben Peter Jenelten marketingért és értékesítésért felelős ügyvezető alelnök, valamint Jürg Gygax, a Stadler Rail AG nemzetközi tevékenységéért felelős ügyvezető alelnöke többek között azt írta: Martfű egy nagyszerű megoldást mutatott be számura, közben azonban az igazgatótanács a szolnoki saját terület kibővítése mellett döntött a martfűi bérelt épületek fejlesztésével szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen erősödött szerdán a forint

Röviddel 18 óra előtt 294,56 forinton, délután négykor 296,22 forinton, reggel hétkor 296,90… Tovább olvasom