Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Milliárdokkal tartozik egy cégcsoport az Emfesznek

Mintegy 3 milliárd forinttal tartozik az Emfesz Kft.-nek Pomázi Csaba több cége, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft. - közölte az Emfesz Kft. szerdán.
A jogos követelése érvényesítése érdekében az Emfesz Kft. azonnali hatállyal valamennyi polgári- és egyéb jogi eszközt, ideértve egyebek mellett a készfizető kezességek érvényesítését, a felszámolási eljárások megindítását, a finanszírozó bankok értesítését igénybe vesz - áll a közleményben.

Az Emfesz közölte azt is, hogy a társaságok, amelyek Szekszárd, Szolnok, Szeged, Székesfehérvár, Dunaújváros, Tatabánya, és Győr távhőszolgáltatását biztosítják, súlyos és rosszhiszemű szerződésszegő magatartása megnehezíti az társaság hosszú távú gázvásárlási szerződéseinek előfinanszírozását.

Az Emfesz Kft. jelenleg 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztót, hatezer kis- és közepes vállalkozást és több száz ipari céget lát el kedvezményes áron földgázzal.

A közlemény szerint a kialakult helyzetről az Emfesz Kft. tájékoztatta a Magyar Energia Hivatalt, valamint a gyors és hatékony megoldás érdekében kormányzati segítséget kért.

Az Emfesznél az MTI kérdésére a kormányzati segítség mibenlétéről elmondták, hogy a társaság szeretné elérni, hogy ne kelljen előfinanszíroznia a földgázt, hanem utólag fizethesse ki.

Az Emfesz azért került nehéz helyzetbe, válaszolták az MTI kérdésére, mert 1,1 milliárd forint kötelezettség keletkezett a Kelerrel szemben a Napi Földgáz- és Kapacitáskereskedelmi Piacon (NFKP) megkötött földgázvásárlási ügylettekből. Ebből a kereskedési rendszerből az Emfeszt kizárták - mondták a cégnél -, így most a földgáz egy részét a Mol-csoporttól vásárolják.

Olvasóink írták

 • 6. szilléri 2010. december 27. 15:33
  „Ez egy zsidó maffia ! Mi ez a kamú cég ? Termelni nem termel ! Szolgáltatni nem szolgáltat !

  Mi tesz ? Számlákat ír !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. geza 2010. december 22. 11:49
  „Vagy ez is arra megy ki hogy egy érdekcsoport megszerezze ezeket a távfűtő cégeket?”
 • 4. SP 2010. december 22. 11:48
  „Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft.
  Az ügyletet az Emfesz magyar vezetője és magyar helyettese bonyolította le egymás között az ukrán tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül egy régi felhatalmazás segítségével. Azt mindenki biztosra veszi, hogy nem saját szakállukra akcióztak titokban, de a valódi vevőket rajtuk kívül senki sem ismeri. Az adásvételhez szükséges engedélyeket így is simán megkapták, csupán a Magyar Energia Hivatal vezetője előtt kell a RosGas tulajdonosi hátterét bemutatni. A szaksajtó eddig a Gazpromra tippelt, de van, aki szerint magyar energetikai potentátok használták fedezéknek a svájci céget, mert kiderült, hogy az Emfesz vezetői között van Valenta László, Pintér Sándor üzlettársa és egykori kabinetfőnöke is.

  http://index.hu/gazdasag/2009/06/12/ki_vett_meg_150_millio_dollart_egyert/”
 • 3. SP 2010. december 22. 11:38
  „Sokan panaszkodnak az Emfesz Kft. üzletkötőire
  - Hamis információk
  Az egyetemes szolgáltatók szerint számos panasz érkezik a kisfogyasztóktól, hogy az olcsóbb földgázt kínáló Emfesz Kft. üzletkötői hamis információkkal, etikátlanul, a lakosságot félrevezetve próbálják rábeszélni az érintetteket a szolgáltatóváltásra - írta pénteki számában a Napi Gazdaság Győrösi Pál, a Tigáz szóvivőjére hivatkozva.
  http://www.vg.hu/vallalatok/energia/sokan-panaszkodnak-az-emfesz-kft-uzletkotoire-hamis-informaciok-295426

  2010. jan. 18. ... Már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, hogyan tűnt el korábban a gázszolgáltató EMFESZ Kft.-ből mintegy 53 milliárd forint - tudta meg ...
  k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/emfesz-kft”
 • 2. geza 2010. december 22. 11:37
  „Na ez érdekes buli lesz...Elzárják a gázt?”
 • 1. deszkás 2010. december 22. 11:36
  „Állami támogatást??? Oszt miért is? Kifutott a pénzből? Esetleg ne gyüjtsünk az árvámnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézőpont Intézet - a tavalyinál kevesebbet költenek karácsonykor

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 53 százaléka a tavalyinál kevesebbet költ az… Tovább olvasom