Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

MNB: nagy eltérések lehetnek a devizatartozás csökkenésében

Az MNB számításai szerint lesznek olyan ügyfelek, akiknek az adóssága - a teljesítő svájci frank (CHF) alapú jelzáloghitelek esetében.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) számításai szerint lesznek olyan ügyfelek, akiknek az adóssága - a teljesítő svájci frank (CHF) alapú jelzáloghitelek esetében - az elszámolás hatására csupán 0-5 százalékkal mérséklődik, s olyanok is, akiké több mint 30 százalékkal.

Az MNB által kedden sajtótájékoztatón ismertetett adatok szerint egy átlagos CHF devizahiteles tőketartozása 20, törlesztőrészlete pedig 29 százalékkal csökken az elszámolási törvény hatásaként, ám az átlag mögött nagy eltérések lehetnek a hitel összegétől, a tisztességtelen feltételek időtartamának fennállásától, az adott bank gyakorlatától függően.

A szerződésszámot alapul véve az adósságcsökkenés az ügyfelek 0,6 százalékának hoz 0-5 százalékos adósságcsökkenést, 2,3 százalékának 5-10 százalékos, 19,4 százalékának 10-15 százalékos, 24,8 százalékának 15-20 százalékos, 12,9 százalékának 20-25 százalékos, 26,9 százalékának 25-30 százalékos és 13,1 százalékának 30 százaléknál nagyobb adósságcsökkenést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb profitfigyelmeztetést közölt a Tesco, zuhan a részvényárfolyam

A piaci várakozásoktól jóval elmaradó eredményre számít idei teljes pénzügyi évében a Tesco. Tovább olvasom