Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Moszkva nem segíti ki a Cipruson pórul járt orosz befektetőket

A ciprusi nagybetétesek akár 60 százalékát is elveszíthetik a legnagyobb ciprusi bankban elhelyezett 100 ezer euró feletti befektetéseiknek.
Az orosz kormánynak nem áll szándékában kisegíteni a Cipruson kárt szenvedett orosz befektetőket - jelentette ki Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes egy tévéinterjúban, aláhúzva ezzel is Moszkva eltökélt szándékát a hazai tőke külföldi pénzügyi központokba menekítésének megállítására.

A ciprusi nagybetétesek - közöttük nagy számban oroszok - akár 60 százalékát is elveszíthetik a legnagyobb ciprusi bankban elhelyezett 100 ezer euró feletti befektetéseiknek a Ciprusnak nyújtott EU/IMF pénzügyi mentőcsomag feltételeinek megfelelően.

"Rendkívül sajnálatos dolog, ha orosz polgárok is elveszítik a pénzüket, de a kormánynak nem áll szándékában bármit is tenni ez ellen" - idézi az Interfax hírügynökség Suvalov miniszterelnök-helyettes egy vasárnap esti tévéinterjúban tett kijelentését.

Amennyiben azonban valamely állami érdekeltségű orosz nagyvállalatot jelentősebb veszteség érne emiatt, az egyedi alapon külön elbírálás alá eshet - tette hozzá. "Hajlandóak vagyunk konkrét eseteket megvizsgálni, de csak nyilvánosan, transzparens módon és csak itthon, Oroszországban. Ehhez nem szükséges bármiféle segítséget nyújtani Ciprusnak" - mondta Igor Suvalov az interjúban.

A Morgan Stanley befektetési bank kimutatása szerint Ciprus az egyik legnagyobb köztes állomása az Oroszországba irányuló és az onnan kivont tőkének, beleértve a közvetlen külföldi működő tőke befektetéseknek és pénzügyi hiteleknek az egy negyedét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült hétfő reggel a forint

Az eurót hétfőn kora reggel 304,35 forinton jegyezték a péntek délutáni 303,92 forinttal szemben. Tovább olvasom