Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

MSZP: több kérdést is felvet a kormány Mol-részvényvásárlása

Az MSZP szerint több kérdést is felvet a kormány Mol-részvényvásárlása, ezekre nemcsak a parlament, hanem az ország teljes nyilvánossága előtt is válaszokat kell adniuk.
Szanyi Tibor, a párt elnökségének tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az Európai Unió előírja, hogy olyan cégek részvényeit nem szabad megvásárolni, amelyek tulajdonosi háttere nem világos. A kormány egy ilyen vizsgálatot kockáztat, mivel a Szurgutnyeftyegaz, amelytől megvásárolták a részvényeket, ilyen cégnek minősül.

Ha nem volt tiszta a tulajdonosi háttér, akkor miért vásárolt tőle az állam részvényeket? Miért nem tőkeemelést hajtottak végre a MOL-ban? - tette fel a kérdéseket Szanyi Tibor.

Megkérdezte az is, ha nem az orosz olajcégtől vásárolták a részvényeket, akkor kiktől. Információik szerint egy többlépcsős közvetítői hálózat is szerepet játszhatott az adás-vételben, emiatt 100 milliárd forint körüli összeget tett ki csak a jutalék. Hozzátette, emiatt a részvénycsomagért 15-25 százalékkal többet fizettek, mint amennyit a papírok valóban értek. Ezzel kapcsolatosan Szanyi Tibor azt kérdezte, a közvetítők között volt-e magyar, és ha igen, neki van-e valamilyen köze az Orbán-kormány bármely tagjához.

Hangsúlyozta, nem fogadják el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter azon válaszát, hogy a parlamentben egy vita keretében minden információt megosztanak, az MSZP azt szeretné, ha az ország teljes nyilvánossága előtt is beszámolnának a részletekről.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. június 05. 12:47
    „Az is több kérdést vet fel, hogy hová és miért tűnt el az országból több ezer milliárd forint 2002-2010 között, miért keletkezett több tízezer milliárd forint államháztartási hiány 2002-2010 között,amikor maga Medgyessy Péter ismerte el, hogy 2002-ben a kormányváltáskor 500milliárd forint plusszal vette át a kormányzást a FIDESZ-től?!! Abba kellene most már végre és végleg hagyni a süketelést,mert az országban több millió ember él a létminimum alatt, hála a Gyurcsány-Kóka "tandemnek" és az őket körülvevő, a rinocérosz bőre vastagságát nem ismerő sleppjének!”
  • 1. LukSzusz 2011. június 04. 17:22
    „Seggnyaló Szanyi elvtársnak talán fáj hogy ezt nem tudták ellopni az elmúlt 8 évben???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább erősödött a forint - 265 alatt az euró

Az euróövezettel szemben javuló befektetői bizalom erősíti a forintot: az eurót pénteken délután négy órakor 264,64 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben. Tovább olvasom