Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Napi félmilliós trafikforgalom

Eddig csak kiadásuk volt a trafikosoknak, de mostanában a bevételi oldalon is egyre nagyobb összeget könyvelhetnek el - írta pénteki számában a Világgazdaság, amely szerint a jó üzlethelyiséget választó koncessziótulajdonosok napi félmillió forintos forgalomnak örülhetnek.
A lap szerint a trafikok még a kifutó készleteket árulják, a nagykereskedők még nem építették be az áraikba a 10 százalékos árrést, de a drágulás heteken belül bekövetkezhet. Ez 120-140 forintos árnövekedést eredményezhet.

A Világgazdaságnak Király Antal, a Trafikos Franchise Kft. vezetője azt mondta: a forgalom rövid időn belül a napi egymillió forint fölé is mehet, amikor az emberek már az italokat is a trafikokban fogják megvenni. Az olcsó sör elszipkázza majd a vevőket a kisboltoktól - tette hozzá.

Pádár Viktória alkalmazott cigarettát pakol egy XXII. kerületi nemzeti dohányboltban 2013. július 1-jén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. iii888 2013. július 27. 14:52
  „Király75 2013.07.26. 08:26
  Te tudod bizonyítani az ellentetjét?még véded is ezeket?
  velem jól kiszurtak ám.be se teszem a lábam a trafikukba!!!
  idáig napi 1 dobozt vettem.ezt is sajnálom már a fityesztől.beszerzem máshonnan!”
 • 58. geza 2013. július 27. 10:10
  „#52Igaza van, mindenki pörög ezen a trafikon. Én is javasoltam, hogy legyen bojkott a mutyi ellen, ne vegyen senki cigit 1-3 hónapig.

  Sajnos a cigire, piára mindig van/lesz pénz”
 • 57. Blueman333 2013. július 27. 10:00
  „Nem értem az embereket! Miért kell bemenni, és bármit is venni ezekben az "trafik" nevű valamikbe???
  Le kell szokni, más forrásból kell beszerezni azt a q..a cigit!
  Most már azokra is haragszom, akik, ezek ellenére is pénz adnak, költenek fideszi, haveri, rokoni boltokban! Akkor ők tulajdonképpen támogatják az elnyomó, hűbéri rendszert!!”
 • 56. nie 2013. július 27. 09:36
  „Minden, ami káros egy helyen beszerezhető, nem kell érte sokat menni! ez fontos, de az kit érdekel, akiket ez tönkre tesz? Öl, butít és nyomorba dönt!”
 • 55. papsajt 2013. július 27. 07:28
  „Nehogy már a napi 50-100ezres hasznot sajnáljuk szegény gyesről visszatérő és tartós munkanélküli trafikosoktól.
  Van nagyobb hal is:
  "Saját zsebbe vándoroltak az uniós százmilliók"
  http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=91693&n=zgfumag”
 • 54. jozko 2013. július 26. 23:59
  „47. macs.

  Ami a "győztesek üzleti tervét" illeti - hát...nem akarok prejudikálni, de egy részük szerintem életében nem is hallott olyanról, nemhogy csinált volna :)
  Tudom, hogy ez nagyképűen hangzott, de amíg el nem hánytam a csikófogaimat, egy ideig egy nagykereskedelmi vállalat kereskedelmi igazgatói széke koptatta a nadrágomat - abban az időszakban, amikor már az elosztó jellegű kereskedés emellett kezdett megjelenni a piaci verseny és nem csak az ellátási felelősség alapján nyitottunk pár diszkontot és kisker. üzletet a melévő hálózat mellé.
  A mostani, újkeletű dohányárú forgalmazásban fellelhető egyebek között az elosztó jellegű kereskedés és az "ellátási felelősség" megjelenítése is - hatalmas szakmai baklövésekkel!
  Az biztos, hogy jónéhány "VIP" elárúsító hely busás jövedelmét most is előre többszörösen kibiztosították: anno a szocialista kereskedelemben is a kereslethez igazodó, sőt azt generáló "cukor árúval" a "bázishoz" és úgy általában a többi bolthoz képest jóval nagyobb forgalmat lehetett produkálni, lett légyen az a "cukor áru" szinte csak a pult alól kapható import tapéta, "originál" szovjet pezsgő, Cleopátra rádióerősítő, Erika táskaírógép, Naumann villanyvarrógép, nyugati írószer vagy háztartási alufólia...netán tirisztoros gyujtás a Zsigulihoz. Ezek akkor nem jutottak
  minden boltba...
  A "munkás negyedekben " /de szép is lenne, ha valóban lennének ilyenek/ várhatóan egészen más árfekvésű füstölni való és egyéb kapcsolódó termék fogy majd /olcsóbban, kisebb árréstömeggel, több macerával, sajátos vásárlási szokásokkal, időszakos vásárlásokkal és fizetési lehetőségekkel/, mint a fizetőképesebb környezetekben, ahol az állandó vásárlók és alkalmasint a turisták, az idegenforgalmi rendezvények várhatóan a magasabb árfekvésű, nagyobb árréstömegű termékek "biztos" eladását teszik lehetővé.
  Az biztos, hogy tényleg jó páran bekerültek a pixisbe és csak a kezüket kell kinyújtaniuk a busás haszonért - és éppúgy -pofátlanul- vállalkozóknak titulálják magukat, mint akiknek az "előjogok" ellenére is naponta meg kell majd dolgozni a jövedelemért - és nem lesz garantálva a tartós, stabil jövedelmezőség!
  A szakmai kritikába most nem akarom belekeverni a politikát, mert a végén még eszembe jutna, hogy anno a nem "szakmabeli" vezérigazgató elvtárs politikai elkötelezettsége /és szakmai hozzá nem értése/ többet ártott a cégnek,
  mint egy természeti csapás...és adódnának a párhuzamok!”
 • 53. ossian33 2013. július 26. 22:27
  „Napi 1millió? 16 órás nyitvatartást feltételezve óránként 62.500 Ft bevétel. Átlagosan percenként 1 vevő kb. 1.050Ft-ot hagy ott, ami mondjuk 1 cigi+1 sör. Mindenki sír-rí, hogy miylen nagy a szegénység, kevés a fizetés. Csak a dohányboltba ennyi jut, akkor a többit el se merem képzelni. Hol itt a szegénység?”
 • 52. +36 2013. július 26. 22:12
  „az összefogás segíthet.....nem kell cigizni ... legalább 1 hónapig , de senki ne vegyen cigit.
  jónéhányan soha nem fogunk ezektől venni 1 szálat sem.
  nem ezt akarta állítólag elérni Jani? szorítsuk vissza a dohányzást.
  ne szívjuk a gazdagabbak közé az újtrafikereket
  1x mutassuk meg, h nem sz@rból van a magyar!”
 • 51. kormoska 2013. július 26. 21:49
  „Azzal,hogy a dohányforgalmazás nemzeti monopólium lett,nincs is baj!Más országokban is így van.

  A baj azzal van,ahogy ezt az egészet létrehozták és amekkora felhajtás és balhé volt körülötte+a politikai alapon történő szelektálás....,de Magyarországon majdnem minden így megy ezért nem is csodálkoztam rajta!”
 • 50. roxper 2013. július 26. 20:58
  „47.
  Remélem ez csak költői volt, a nyertes pályázatuk két soros volt, beírták, hogy anyuci fityisz párttag a megyei közgyűlésben és máris kaptak 5 jogot...”
 • 49. Srác20 2013. július 26. 20:26
  „Én biztos, hogy a cigin kívül egy doboz gyufát se vagyok hajlandó náluk venni!! A cigit is bánom..”
 • 48. Olajfa14 2013. július 26. 19:12
  „MAGYARORSZÁG JOBBAT ÉRDEMEL - MINT A PADISAH ÉS CSAPATA!!!!”
 • 47. macs 2013. július 26. 18:34
  „39. jozkó,
  szerintem, most a már legyártott régi árú termékeket szállítják a boltokba. Ezeken még a korábbi árrés van, vagyis a nagyker és kisker ár közötti különbség még a régi. Az új árú esetében vagy a kisker árat fogják megemelni, vagy mindkét ár magasabb lesz, de a különbségük a megemelt árrés lesz.

  Azon gondolkozom, hogy korábban vagy 45 ezer helyen lehetett cigit venni, most 5 ezren. Változatlan forgalommal számolva az egy trafikra jutó volumen igencsak megnő, ami a korábbi árrés mellett is komoly bevétel. Biztos, hogy szükség volt a 6%-os emelésre?
  Azért kíváncsi lennék a győztesek üzleti tervére, mekkora kockázattal kalkulálták pl.:
  1. az áremelés volumen csökkentő hatását,
  2. a fogyasztási szokások átalakulását (sodrott cigire való áttérés),
  3. csempészcigi térnyerését?”
 • 46. aquila0126 2013. július 26. 18:24
  „Mikor nyitnak már a nemzeti könyvesboltok? Ja az nem buli?
  Én azt mondom mi szavaztunk rájuk , megérdemeljük, EZT ÉRDEMELJÜK!”
 • 45. történész 2013. július 26. 18:13
  „39. jozkó 2013.07.26. 17:16
  A szabadság harc közben is tudták,hogy az EU.szintre kell hozni a Magyar cigaretta árát...csak hát füllentgetnek,etetgetnek bennünket.A lényeg nem változik.Ha mész Angliába 200 szál cigit vihetsz, más EU-s országból pediglen 2500 szálat.Én nem dohányzom,de mindig vinnem kell cigit mert a család kéri..mert ugye azért 6,2Ł egy doboz cigiért (nekem egy óra bérem) sok egy kicsit.
  Amikor beléptünk az EU-ba már akkor tudta mindenki,hogy az áraknak egyformáknak kell lennie mert különben a nyugat tönkre megy.Az Osztrák határ mellett mindenütt lehet Magyar kenyeret kapni,hogy miért? mert az Osztrák olcsóbbé kapja és a kinti áron adja,tehát nagy a profitja.
  Valójában Magyarország feudális társadalom lett a trafiktörvénnyel, mivel kegyként kapják a kiváltságosok a kereskedelmi jogokat.Nincs szabad kereskedelem,mert Kovács Pistike nem árulhat már akármit mert tilos..Most már gondolom ilyen alapon vezetik be a választójogot is..mint feudalista engedményt .”
 • 44. Légiós 2013. július 26. 17:45
  „nagyon sajnálom öket remélem a NAV oda fog figyelni rájuk.”
 • 43. történész 2013. július 26. 17:41
  „Ja és biztos arra fogok szavazni aki garantálja,hogy visszaállítja a szabad kereskedelmet.Kiváltságosék boltjából nem kérek..vagy mindenki árulhatja alapvető jogokon az árukat vagy senki.Ez elvi kérdés.”
 • 42. PipiczGabor 2013. július 26. 17:41
  „Miért van hányingerem már megint?”
 • 41. történész 2013. július 26. 17:32
  „Én a boltban vásárolok..az nem párt függő, húsz éve nyitott már ..nem támogatom a káder rendszert..elég volt egyszer.”
 • 40. Ferrer 2013. július 26. 17:25
  „Ez is tipikus azért, szegények vagyunk, de annyira nem, hogy ne költsünk napi 1000 forintot 1 doboz cigire meg sörre!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnyűtte a válság a ruhapiacot

A korábbi szezonális kiárusításokkal szemben a ruházati kereskedők az utóbbi időben már állandó akciózással próbálják szinten tartani a forgalmukat. Tovább olvasom