Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Napi Gazdaság: az élelmiszergyártókat védené a vidékfejlesztési tárca

A magyar élelmiszeripar fejlesztésével kapcsolatos koncepció egyik eleme a bajba jutott cégek megmentésére irányul - írja a Napi Gazdaság.

A bajba jutott cégek megmentéséről szól az egyik eleme annak a magyar élelmiszeripar fejlesztésével kapcsolatos koncepciónak, amelyet a hétfői tematikus kormányülésre készített a Vidékfejlesztési Minisztérium - értesült a Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap hétfői száma ismerteti, hogy a tárca előterjesztésében azt javasolja: a kormány vizsgálja meg, elégséges-e a további működéshez egy-egy céget nemzetgazdasági, biztonsági szempontból stratégiai értékűnek nyilvánítani, meghatározott időre résztulajdont szerezve benne. Ennek egyik legfontosabb, még vizsgálatra váró pontja annak a résztulajdoni aránynak az eltalálása lenne, amelyet még Brüsszel is jóváhagyna.

Az előterjesztés már nemcsak a kézműves élelmiszer-előállítást, hanem az iparszerű gyártást is a támogatásra érdemes ágazatok közé emeli, és több kapcsolódó termékpálya-stratégia kidolgozását javasolja.

Mivel komolyabb pénzügyi támogatásról vagy áfacsökkentésről 2012-ben aligha lehet szó, a minisztérium is inkább az élelmiszeripar működését támogatná egy több minisztériumra kiterjedő, 2-3-6 hónapos feladatlistával - ismerteti a Napi Gazdaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szja-változások: ördög a részletekben

A személyi jövedelemadó bevallásában meghatározó a jövedelem megszerzésének időpontja – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága. Tovább olvasom