Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

NAV-árverés, otthonról

Csongrád megye - A NAV elektronikus árverésein nincs szükség az érdeklődők személyes megjelenésére.
Az adóhatóság szerint az eddig lezárult elektronikus árveréseken a becsült árhoz képest a vételár átlagban 73,5 százalék volt, ami azt jelenti, hogy otthonról, kényelemesen licitálva is akár a piaci árnál lényegesen kevesebbért vásárolhatunk meg bizonyos dolgokat.

Az elektronikus árverés az adóhatóság hivatalos internetes honlapjához (www.nav.gov.hu) kapcsolódó Elektronikus Árverési Felületen (EÁF) történik – áll a a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóság közleményében –, amelynek feltételeit és működtetésének szabályait a honlapon lehet elolvasni. A részvétel okmányirodai regisztrációhoz, illetve az EÁF-en történő bejelentkezéshez kötött.

Az adóhatóság az elektronikus árveréssel összefüggő minden cselekményt (árverés kitűzése, lebonyolítása, lezárása) és információt (aktuális ajánlatok sorrendje, adatai) az EÁF-en keresztül tesz közzé. Az árverés kitűzését meghirdetik: a hirdetmény részletes adatokat és fényképeket tartalmaz a vagyontárgyról. Az árverés nyertesét az adóhatóság elektronikus és postai úton értesíti.

A NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága idén az év elejétől szeptember végéig összesen 710 elektronikus árverést hirdetett meg, mintegy 119 millió forint értékben. Az árverések mintegy 90 százalékát teszik ki az elektronikus árverések. Ebben az évben Bács-Kiskun megyében 257 elektronikus árverés zajlott le közel 42 millió forint értékben, Békés megyében 252-t tartottak, az érték 47 millió volt, míg Csongrád megyében 201 elektronikus árverést 30 millió forint értékben hirdettek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görögország kockázatosabb Szíriánál a befektetések számára

Továbbra is az európai adósságválság határozza meg a nemzetközi gazdasági hangulatot Tovább olvasom