Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

NAV: szerdáig lehet választani az egyszerűsített bevallást

Segítséget nyújt a személyi jövedelemadó bevalláshoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ha valaki az egyszerűsített bevallást választja, aminek február 15. a határideje.
A NAV segít az egyszerűsített adóbevallás kitöltésében. Közölték azt is, hogy az egyszerűsített bevallás választásának végső határideje február 15.

A NAV közleménye szerint az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással a bevallási kötelezettség teljesítésére fordított idő jelentősen lecsökkenthető, illetve az esetleges hibák elkerülhetőek.

Az egyszerűsített bevallást elsősorban azoknak érdemes választaniuk, akik nem kötelezettek a 1153 számú bevallás benyújtására, nem kértek munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltató nem vállalta az elszámolás elkészítését, továbbá azok, akik a „söralátét"-ként is emlegetett adónyilatkozatot a kizáró feltételek miatt nem választhatják.

Az egyszerűsített bevallás választására vonatkozó 1153NY jelű nyilatkozatot legkésőbb február 15-éig lehet a NAV-hoz beküldeni.

A tájékoztatás szerint amennyiben a magánszemély jogszerűen nyújtotta be a 1153NY jelű nyilatkozatot, az állami adóhatóság az előre kitöltött egyszerűsített bevallást április 30-ig küldi meg. Ha a magánszemély elfogadja vagy kiegészíti a bevallást, akkor azt aláírva május 20-áig kell visszaküldenie. Az ajánlat elfogadása nem kötelező: a magánszemély május 20-áig benyújthatja a normál adóbevallást is vagy pedig a „söralátét"-et, feltéve hogy jogosult annak választására.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy ne tévesszék össze az egyszerűsített bevallás választásáról szóló 1153NY jelű nyomtatványt és a 1153ANY számú adónyilatkozatot, azaz a "söralátét-bevallást".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező regisztráció

Csongrád megye - Január 1-je óta minden vállalkozás köteles magát regisztráltatni a kereskedelmi és… Tovább olvasom