Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Navracsics: 25 százalékkal csökkentek a vállalkozások adminisztrációs terhei

A közigazgatási reformnak köszönhetően 25 százalékkal csökkentek a vállalkozások adminisztrációs terhei, és a következő ciklusban megvalósulhat az adatbázisok átjárhatósága - mondta egyebek mellett Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Napi Gazdaságnak adott interjújában.
A lap pénteki számában közölt interjúban a miniszter emlékeztetett, a 2010-es kormányváltáskor deklarált célja volt a kormányzatnak, hogy a közigazgatást, tágabb értelemben az állam működését hatékonyabbá tegye.

Az adatbázisok átjárhatóságával kapcsolatban elmondta, az ügyfelek válláról az állam átvenné az ügyintézés terhének egy részét. Egy közbeszerzési pályázaton az induláshoz szükséges a nullás köztartozás-igazolás, az erkölcsi bizonyítvány vagy éppen a cég tulajdoni háttérének átvilágítása - ezt a jövőben nem a vállalkozásnak, hanem az állami adminisztrációnak lesz kötelessége beszerezni. A feladat az, hogy az adatvédelmi szabályok tiszteletben tartása mellett tudjon hatékonyabban működni az állam - fogalmazott a miniszter.

Navracsics Tibor elmondta még, hogy az intézményi integráció révén, a megyei és járási kormányhivataloknak köszönhetően átláthatóvá vált a vagyongazdálkodás, önmagában ez 1,5 milliárd forint megtakarítást eredményezett.

A miniszter az interjúban beszélt arról is, hogy várhatóan konszolidálódnak az oktatási rendszer átalakításának eredményei, ezzel megteremtődnek annak a feltételei, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részben a járási hivatalok részévé váljon, így egységesebb lehetne ezen a szinten is az államigazgatás működése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a gázolaj ára, a benziné nem változott

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a… Tovább olvasom