Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Navracsics: a jó állam kiszámítható és hatékony

Navracsics Tibor szerint a jó állam kiszámítható, egyszerű és hatékony, amelyek felé Magyarország megtette a lépéseket.
A jó állam kiszámítható, egyszerű és hatékony, mindhárom tulajdonság felé sikerült lépéseket tenni az elmúlt két évben - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden Tatabányán, a "Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért" kitüntető cím átadó ünnepségén.

Navracsics Tibor szerint nem az jelent kiszámíthatóságot, ha mereven ragaszkodunk korábbi megállapodásainkhoz, hanem az, hogy "egy absztrakciós szinttel feljebb lépünk, azaz rugalmasabb megállapodásokat kötünk. Az állam és a gazdaság úgy tekint a másikra, mint olyan partnerre, akitől rugalmasabb, dinamikusabb viszonyrendszer várható el" - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

"A kormány egyetlen döntésével közép- és hosszú távú üzleti terveket tud rosszabb esetben romba dönteni, jobb esetben átírni. Tűrhetetlen ez az állami magatartás, ez egy rossz állami magatartás, nem fogok vitatkozni, abszolút így van" - tette hozzá Navracsics Tibor.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: az egyszerűbb államhoz egyszerűbb szerkezetű és nyelvezetű jogszabályokra van szükség. Ha az állam nem akarna mindent törvényekkel szabályozni, hanem megelégednénk a rendeleti szabályozással, gyorsabban is lehetne változtatni - tette hozzá.

Úgy vélte, "jelenleg bonyolult jogrendszert tartunk életben. mely nem korszerű, nehézkes és nagyon drága".

Navracsics Tibor kijelentette: az egyszerű és kiszámítható államba vetett hit olcsóbbá teheti a gazdaság működését, mert a vállalkozóknak nem kell alternatív igazságszolgáltatási fórumokat keresniük és pót biztosítékokat beépíteni a szerződésekbe.

A "Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért" kitüntető címet a bútoripari textíliákat gyártó J. H. Ziegler Kft., a pékséget üzemeltető Kolcsár Katalin egyéni vállalkozó, az MM-VILL Kft., a SIKÉR Malomipari Zrt., és a V+V Coop Szövetkezet vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig felszámolás alatt a Kistér Tész: lemondtak a pénzükről

Tavaly kezdődött el a Kisteleki Kistér Tész felszámolása, de előrelépés azóta sincs. Tovább olvasom