Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Negyedével kevesebb az álláskereső a megyében

Szeged - Ötezerrel, 26 százalékkal kevesebben keresnek munkát, mint egy évvel korábban. A Szegeden nyilvántartásban lévők iskolázottabbak az átlagnál.
Csongrád megyében a legutóbbi adatok szerint a nyilvántartott álláskeresők száma 14 317 volt, mintegy ötezerrel, 26 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – tájékoztatta a megyei kormányhivatal az MTI-t.

A nyilvántartásban szereplő álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességen belül az előző évi 10,6-ról 7,7 százalékra csökkent.

A megyében az álláskeresők 43 százaléka, 6 179 munkavállaló a szegedi kirendeltség nyilvántartásában szerepel, létszámuk egy év alatt közel kétezerrel, 23 százalékkal csökkent. A Szegeden nyilvántartásban lévők iskolázottabbak az átlagnál. Kevesebb, mint egynegyedük legfeljebb általános iskolát fejezett be, egynegyedük szakmunkás, közel 40 százalékuk érettségizett, 818-an diplomások.

2014 első hét hónapjában a megyei kirendeltségekre bejelentett álláshelyek száma közel húszezer volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása kiírt idei pályázatának köszönhetően összesen 120 Csongrád megyei cég kap segítséget beruházásaik megvalósításához. Az 1,019 milliárd forintos támogatás 518 új munkahely kialakítását teszi lehetővé és további kétezer dolgozó foglalkoztatását segíti.

A TÁMOP programoknak köszönhetően idén eddig Szegeden 536 álláskereső vehetett részt elhelyezkedését megkönnyítő képzéseken. Bértámogatással 260, bérköltség-támogatással 167 ember foglalkoztatását segíttették a járásban 160 millió forint felhasználásával. A szegedi járásban idén közfoglalkoztatásban csaknem háromezeren vettek részt eddig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idén is növekvő bevétellel számol a SAP Hungary

A szoftverfejlesztő árbevétele 8 százalékkal 17,5 milliárd forintra emelkedett 2013-ban, idén pedig… Tovább olvasom