Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Nehezen kelnek el a 43-as főút melletti telkek

A 43-as főút mentén a legtöbbet – 10 ezer forintot – Szőregen kérnek egy építési telek négyzetméteréért. Makó főutcáján már 6500–7500 forint az ár, Csanádon és Apátfalván pedig a szőregi felét sem éri el. Az itt élők csak nehezen tudják eladni ingatlanjaikat.
Nagy türelemre és megalkuvásra van annak szüksége, aki megpróbálja értékesíteni a 43-as főút mentén lévő ingatlanját. A nemzetközi forgalom (az autópálya átadásáig) néhány méterre dübörög el az ablakok előtt, ezért nagyon kevesen akarnak ideköltözni. Ez és a gazdasági válság is közrejátszott abban, hogy jóval áron alul lehet megszabadulni itt a telkektől, házaktól.

Mivel Szőreg Szeged egyik családi házas övezete, itt a megyeszékhely telekárai a mérvadóak. A rózsáról elhíresült városrészben 10 ezer forint körüli a telkek négyzetméterára. Természetesen ahogy távolodunk Szegedtől, egyre olcsóbbak az ingatlanok. A várostól mindössze 10 kilométerre lévő Deszken már 4800–6000 ezer forint az építési telkek négyzetmétere. Ezért egyre több szegedi dönt úgy, hogy itt vásárol portát.

A forgalom néhány méterre dübörög el az ablakok előtt. Fotó: Tésik Attila
A forgalom néhány méterre dübörög el az ablakok előtt.
Fotó: Tésik Attila

Klárafalván és Ferencszálláson jóval kedvezőbb árak fogadják az érdeklődőket: már 3500 forint per négyzetméterért lehet telekhez jutni. Ferencszálláson beépítetlen porta nemigen akad, csak olyan, amelyiken ház áll, de az többnyire teljes felújításra szorul. Itt a hetvenes években épült házak ára – 3000 négyzetméteres telken – úgy 10–14 millió forint között mozog.

Makón már egy kicsit több pénzért, négyzetméterenként 6500–7500 forintért vehetünk építési telket. Itt is igaz, hogy nehéz eladni az ingatlant: az Aradi utcában például egy 3 szobás, felújított családi házat sokáig 10,2 millióért kínáltak, majd lementek 7,5-re, végül 4 millióért adták oda.

A Maros-parti településről a határ felé haladva jelentősen kevesebbet kérnek egy építési telek négyzetméteréért, már 3000 forintért is hozzá lehet jutni. Apátfalva és Magyarcsanád ezért jó befektetésnek számíthat, az ott élők abban bíznak, ha megépül szomszédságukban a sztráda, nő az ingatlanjuk értéke is.

Olvasóink írták

 • 5. utazó81 2009. december 10. 16:58
  „Mi az a drogostanya?”
 • 4. Walaky 2009. december 10. 16:24
  „Miért kell eladni?
  Valóban nem minden tanyához visz kint aszfalt, csak a többségéhez:)”
 • 3. Walaky 2009. december 10. 16:22
  „Mi”
 • 2. ráérő 2009. december 10. 16:16
  „A deszki telkek eladását nem a 43-as ut akadályozza.A Marosmenti lakopark mellett Ujszegedet Deszkkel összekötő ut lenne ami az itteni telek piacot fellenditené.Többek közt ezért nem épülhet az ut tovább a drogostanyánál,mert az Ujszegedi telekspekulánsok megtudják venni a városvezetését.Az ut két vége (kb.1 km)nemsokára látni fogja egymást.Közben a csapbol is az folyik hogy tőlünk nyugatabbra az erdeiutak is aszfaltozottak.”
 • 1. dodó 2009. december 10. 13:01
  „Ha pedig izraeli befektető vagy, Szeged határában 60 millióért 95+1 közművesített építési telket vehetsz magadnak, sőt pár hónapon belül a telekegyesítés is megtörténik. Persze nem árt egy Fideszes országgyűlési képviselő-polgármester tevékeny közreműködése sem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre jön a szuperbruttó

Sokan még ma sem értik, mit jelent a 2010-től érvényes szuperbruttósítás, és azt se tudják, csökken-e vagy emelkedik ezáltal a nettó fizetésük. Tovább olvasom