Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Nem tárgyaltak a hulladékkezelési szolgáltatók adójáról

Nem tárgyaltak a hulladékkezelési szolgáltatók adójáról

Nem egyeztettek eddig a hulladékkezelési szolgáltatókra is kiterjedő adóról.

MTI - 2012.05.05. 06:56
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Eddig nem került szóba az illetékes nemzetgazdasági tárcával folytatott egyeztetések során, hogy a kormány 2013-tól a települési hulladékkezelési közszolgáltatókra is kiterjesztené az eddig csak az energiaellátókat sújtó jövedelemadót - írta szombaton a Népszabadság Nagy Györgyre, az érintett hulladékos cégek érdekeit képviselő Köztisztasági Egyesülés igazgatójára hivatkozva.

A kormány által a múlt héten nyilvánosságra hozott Széll Kálmán Terv 2.0 szerint az energiaellátók 2009-ben bevezetett jövedelemadója a jelenlegi 8 százaléknál magasabb, 16 százalékos kulccsal továbbra is fennmarad. Az adóalap szélesítése érdekében az adónemet egyes további közműszolgáltatásokra is kiterjesztik - emlékeztetnek a lapban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a lap megkeresésére azt közölte, hogy az áram- és gázcégeken kívül "az adó személyi hatálya kiterjedne a víz- és csatornaszolgáltatókra, valamint a települési hulladékkezelési közszolgáltatást biztosítókra is".

Nagy György a Népszabadságnak elmondta, járt a tárcánál, de ott nem erősítették meg ezt. Hozzátette: az egyesülés képviseletében ez idáig minden, a szakmát érintő jogszabály előkészítése során egyeztetett az illetékes tárcával, most azonban nem lát tisztán az ügyben.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...