Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Nem vonja vissza a TESCO elleni felszámolási kérelmet a KDFSZ

Nem vonja vissza a Kereskedelmi Dolgozók Független Szervezete (KDFSZ) a TESCO elleni felszámolási kérelmét, mert a megadott határidőig a cég nem fizette ki a gépkocsivezetőknek a teljes rendelkezésre állási díjat és annak késedelmi kamatait - közölte a KDFSZ hétfőn.
A TESCO közleménye szerint viszont mindenkit kifizetett a társaság, legfeljebb néhány esetben kell tovább egyeztetni a számokat, de a különbséget még hétfőn átutalja a cég az érintett gépkocsivezetőknek.

A TESCO által kezdeményezett egyeztetésen, március 29-én a szakszervezet képviselői tájékoztatták a vállalat vezetőit, hogy két gépkocsivezető részére nem fizetették ki a teljes rendelkezésre állási díjat és annak késedelmi kamatait. A vállalat képviselője az egyeztetésen kötelezettséget vállalt arra, hogy a jegyzőkönyvben rögzített adatszolgáltatásnak legkésőbb április 1-jéig eleget tesz.

A szakszervezet hangsúlyozta: a TESCO a bíróság által megszabott kötelezettségeinek nem tett eleget, ezért a felszámolási eljárást kezdeményező gépkocsivezetők, illetve az őket képviselő KDFSZ a felszámolási eljárás iránti kérelmet nem vonja vissza. A felszámolási eljárásra vonatkozó szigorú határidők értelmében az eljáró Pest Megyei Bíróságnak szerintük nincs más választása: meg kell állapítania a társaság fizetésképtelenségét, ezzel veszélyezteti 22 ezer munkavállaló munkahelyét. Ezzel szemben a TESCO a KDFSZ-t vádolja azzal, hogy felelőtlen magatartásával veszélyezteti a többi munkavállaló munkahelyét.

A Tesco közleménye szerint a cég márciusban, az ügyben érintett több mint 200 munkavállalója számára - 2007-ig visszamenőleg - kifizette az elmaradt rendelkezésre állási díjakat. A megtörtént kifizetések ellenére a KDFSZ jogászai néhány esetben további, adminisztratív jellegű, számadat egyeztetéseket kértek, ez hétfőn zárul le. Ha az érintett esetekben a két fél kalkulációjában eltérés mutatkozik, a Tesco még hétfőn átutalja a feltárt, jogos összegeket.

Ezért véli úgy a TESCO, hogy a szakszervezet felszámolási eljárás fenntartására irányuló kérelme megalapozatlan, hiszen a teherautó vezetők kifizetése a vállalt határidőre megtörtént.

Olvasóink írták

  • 2. geza 2011. április 04. 14:54
    „végre valaki nekimegy ezeknek a szegény multiknak. Ne gondolják már hogy mindent megtehetnek”
  • 1. dmonlájn 2011. április 04. 14:02
    „gratulálok két ember miatt féltheti a munkáját több ezer alkalmazott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Furcsa ellenőrzések a Tescónál?

A Magyar Nemzet szerint a hipermarketnél előre tudják, hogy mikor és milyen termékeket ellenőriz a… Tovább olvasom