Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Nemesi Pál: A kamara felel a szakképzésért

Csongrád megye - A 2011-es Presztízs díjakat az elismerés mecénásai nyújtották át az általuk jelölt vállalkozásnak az egy héttel ezelőtti gálán. Az év üzletembere Presztízs díjat Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.
– 2011-ben jelentősen nőtt a kereskedelmi és iparkamara szerepe – mondta lapunknak Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke. – A gazdaságpolitika a kamara információira hagyatkozott, kikérte a véleményét, így hatást tudott gyakorolni a vállalkozások életére – többek között az adminisztratív terhek csökkentésében.

Az év üzletemebere díjat Nemesi Pál adta át Sebők-Papp Imrének. Fotó: Karnok Csaba
Az év üzletemebere díjat Nemesi Pál adta át Sebők-Papp Imrének.
Fotó: Karnok Csaba

A kamara szerepe az elnök szerint idén leginkább az oktatásban és a szakképzésben erősödött. Míg korábban mindössze 26 szakmát felügyeltek, most 125 szakma tananyaga, vizsgáztatása, tanulószerződése tartozik hozzájuk. Nagy kihívás, hogy ezt a munkát jó színvonalon végezzék, s a szakmunka becsületét visszaállítsák: minél több képzőhely minél nagyobb erővel legyen jelen a szakoktatásban.

Jövőre újabb jelentős feladatot kapnak a kereskedelmi és iparkamarák: már napvilágot látott az a törvénymódosítás, amely január 1-jétől a cégek kötelező regisztrációját írja elő. Ez a CSMKIK dolgozói számára „fizikailag" is hatalmas munkát jelent. Ez alapján elkészülhet továbbá egy olyan hatalmas és részletes adatbázis a megyében és az országban, amely – az állandó karbantartás mellett – jelentős hangsúlyt kaphat majd a területfejlesztési koncepciók kialakításában.

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. november 25. 10:58
    „Újabb adó jön....a kamaraadó...aki szereti fizessen....a SEMMIÉRT...nem kell a duma....megint egy csomó aktatologatót megfizetnek...mert jól néznek a fityiszkéékre...na tőlem no money...én felszámolok.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozói akadémia a kamara székházában

A kis- és középvállalkozások tájékozódását segíti a Délmagyarország, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói akadémiája. Tovább olvasom