Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

NGM: újabb két pénztárgép a piacon

Az elkövetkezendő időszakban 200 ezer pénztárgépet kell kicserélni.
Két újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hat engedélyezett gép közül választhatnak - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton.

A tárca közleménye szerint a LA Pénztárgép Kft. egy "Sento" típusú gépre, a Micra-Metripond Kft. pedig egy új "Mini" típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól (MKEH) pénteken, és további kérelmek elbírálása van folyamatban.

Az NGM bízik abban, hogy az újabb szereplők megjelenésével tovább élesedhet az árverseny, így a minisztérium további árcsökkenéssel számol.

A tárca közleményében emlékeztet arra, hogy az állam a kisboltosok átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja. A pénztárgépek árát tehát az is csökkenti, hogy az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások öt pénztárgép cseréjéhez azonnali támogatást kaphatnak - fogalmazott az NGM.

Az elkövetkezendő időszakban 200 ezer pénztárgépet kell kicserélni. Jelenleg öt forgalmazó, az LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket - összegezte a minisztérium.

Az NGM felhívta a pénztárgépcserére kötelezettek figyelmét arra is, hogy online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet az MKEH engedélyezett. Jelenleg az öt forgalmazó termékei közül lehet választani, de az engedélyezett típusokat az MKEH folyamatosan közzéteszi honlapján.

A tárca a visszaélések miatt kéri a pénztárgépcserére kötelezett vállalkozásokat: a megrendelés, illetve az előlegfizetés előtt győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte-e.

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalkozóknak legkésőbb augusztus 31-ig meg kell tenniük az átállás érdekében előírt lépéseket, tehát a jövő hét végére valamennyi érintettnek rendelkeznie kell érvényes pénztárgép-megrendeléssel.

Az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje augusztus 31., míg az elektronikus naplóval rendelkező gépeket idén december 31-ig kell lecserélniük a kereskedőknek. 2014. január 1-jétől már csak online pénztárgép használható minden magyarországi kereskedelmi egységben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint szárazság jött a kukoricára

Nagyok a különbségek Csongrád megye kukoricatermő vidékei között: a szikes terülteken például alig… Tovább olvasom