Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Nyitva a Buda-Cash szegedi fiókja

Nem zárt be mára a Buda-Cash szegedi fiókja, tájékoztatják a betérő ügyfeleket, ám ennél többet nem tehetnek.

– Ez itt a sor vége? – kérdezte ma egy asszony a Buda-Cash szegedi, Fekete sas utca 28.-ban lévő földszinti fiókja előtt. Mondtuk, hogy nem, hiszen fotós kollégámmal és két beszélgető férfin kívül nem is álldogáltunk többen az iroda előtt.

Az érdeklődők sorra adták át egymásnak a kilincset, nem voltak ingerültek, de nyugodtak sem. Kérdéseinkre nem válaszoltak. Egy férfi annyit mondott, neki 6 millió forint alatti a befektetése, ezt az összeget pedig előbb-utóbb kifizetik.

Balázs befejezi a tőzsdézést

Olvasónk, Balázs a Buda-Cash ügyfeleként a következőképpen élte meg a történteket: „Nem sok pénzem volt a számlán, részvényárfolyamtól függően körülbelül 200 ezer forint, szerencsére: nem olyan rég gondoltam rá, kipróbálom a tőzsdét. Teljesen meglepett a dolog. Február 20-án még jött egy hírlevél, hogy ingyenes Tőzsdepszichológia webináriumra várják Budapesten azokat az ügyfeleket, akiket ez érdekel. Kedden délelőtt írtam egy e-mailt a Buda-Cash szegedi fiókjába. Addig hiába kerestem információt az interneten, mindenhol ugyanazt találtam, hogy zárolva vannak a számlák és vizsgálat folyik a cég ellen. Meglepett, hogy válaszoltak, de csak sablon szöveget írtak. Utána az MNB-hez fordultam, onnan is válaszoltak. A számlához jelenleg nem lehet hozzáférni. Ezért az ember csak nézi tehetetlenül, hogy esnek a részvényárfolyamok. Nekem személy szerint az lenne a legjobb, ha a céget felszámolnák, mert akkor visszakapnám a pénzemet, elméletileg. De akinek 20 ezer euró, 6 millió forint feletti a számlálja, aggódhat. Az biztos, ha visszakapom a pénzem, egy jó darabig nem fogok tőzsdével foglalkozni, ez az incidens elveszi a kedvem, és szerintem sokakét, akik csak hobbiból tőzsdéztek."Nyitva van, de csak tájékoztatnak. Fotó: Karnok Csaba
Nyitva van, de csak tájékoztatnak. Fotó: Karnok Csaba

Megírtuk: 100 milliárd forintot csalhatott el a brókerház, a Magyar Nemzeti Bank rendőrségi razziával egybekötve kedden visszavonta a cég tevékenységi engedélyét.

A fiókvezető, Farkas Egon nem nyilatkozhatott, azt a nyomtatványt  nyújtotta át nekünk, amit az ügyfeleknek is osztogatnak:

Mire lehet számítani?

A Buda-Cash ügyfelei pedig a BEVA, a Befektetővédelmi Alap segítségében bízhatnak. Őket maximum 20 ezer euróig, azaz nagyjából 6 millió forintig kártalanítják, de egyelőre nem férhetnek hozzá az eszközeikhez. A Buda-Cash érdekeltségébe tartozó Baranya megyei DRB Bank ügyfelei az OBÁ-ban, az Országos Betétbiztosítási Alapban bízhatnak: az egyszerű betéteseket 100 ezer euróig, több mint 30 millió forintig kifizetik.

„Ezúton tájékoztatjuk, hogy a mai nappal – ez február 24-ét, keddet jelenti – az MNB azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, továbbá felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez. Az MNB átfogó vizsgálatot indított a társaságnál, arról is rendelkezett, hogy szünetelteti ezen időszak alatt az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultságot... A Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyfélfogadása szünetel, nem fogad transzferre, utalási és kötési ügyletekre vonatkozó megbízást sem. A befektetésekkel kapcsolatos intézkedési lehetőségekről az MNB felügyeleti biztosa rendelkezik, kérdést az info@budacash.hu e-mailre küldhet."

Egy, az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs elmondta: nem kaptak iránymutatást arról, hogy kinyissanak-e vagy sem, ők úgy döntöttek, kinyitnak és legalább tájékoztatják az embereket. Az ügyfélszámlákat zárolták, se kivenni, se betenni nem lehet a pénzt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább lesz nyitva a Praktiker

A Praktiker forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, így a vasárnapi zárva tartás miatt hoszabb… Tovább olvasom