Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Olasz export, orosz hídfőállás: az év vállalkozása az esélyegyenlőséget szolgáló Szegedi SZEFO Zrt.

Szeged - Az év vállalkozása kategóriában 2011-ben a mecénások a Szegedi SZEFO Zrt.-nek ítélték oda a Presztízs díjat. A fő tevékenységében kötöttárut gyártó cég saját tervezésű és fejlesztésű Chance divatmárkája ma már a legrangosabb üzletek választékát bővíti.
Díjazottak

Az év kisvállalkozása az Innovill Kft., Az év középvállalkozása a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda, Az év vállalkozása a Szegedi SZEFO Zrt., Az év új vállalkozása a Szeged 2011. Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Sebők-Papp Imre, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a MIÉNK klaszternek ítélték oda.

Az egyik legnagyobb foglalkoztatónak számító Szegedi SZEFO Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kiss Sándor már a Presztízs díj átvételekor azt hangsúlyozta: munkatársai érdeme az elismerés, és másnap reggel, műszakkezdéskor majd mindenkinek megköszöni a munkáját. Mint megtudtam, ezt meg is tette.

Amikor most, 3 héttel a rangos esemény után megkérdeztük tőle, miért van az, hogy saját érdemeit a háttérbe szorítja, így válaszolt: – Minden bizonnyal konzervatív értékrendemből is következik, hogy az elért eredmények egyre szerényebbé tesznek. Szolgálatként, szolgálóként élem meg vezető tisztségviselői munkám hétköznapjait: hálás vagyok az életnek, hogy a munkatársaim nevében átvehettem az őket megillető kitüntető díjat.

– Tisztelettel adózóm azon elődeinknek is, akik a társaság közel 60 éves működése során munkájukkal segítették mintegy 50 ezer fő fogyatékos és megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatását, foglalkozási rehabilitációját, egyben a társaság, illetve jogelődje fejlődését – folytatta a vállalatvezető. – Külön is tisztelettel gondolok Jáksó László úrra, a vállalat alapító-igazgatójára, aki 34 éven át töltötte be ezt a tisztséget.

Kiss Sándor elnök-vezérigazgató Weisz Fannival, a siket szépségkirálynővel, aki ebben az évben lett a SZEFO Chance divatmárka arca.   Fotó: Karnok Csaba
Kiss Sándor elnök-vezérigazgató Weisz Fannival, a siket szépségkirálynővel, aki ebben az évben lett a SZEFO Chance divatmárka arca. Fotó: Karnok Csaba

A SZEFO Zrt. 2011-es sikerei közül Kiss Sándor kiemelte:
– Meg tudtuk őrizni a munkahelyeket 800 – ezen belül 520 fő fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű – munkatársunk számára. A növekvő költségeket több mint 200 millió forint export árbevétel növelésével fedeztük, így árbevételünk elérte az 1 milliárd forintot. Ezen belül az Olaszországba irányuló export 750 millió forint volt. Hatékonyságunk további növelésével működési költségeinket csökkentettük, így várhatóan közel megduplázzuk az előző évi nyereséget, sajáttőke-arányos ROE-mutatónkban átlépjük a vállalkozói mérték 5 százalékos küszöbét.

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport. Mecénások: Bonafarm csoport, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Legrand Zrt., Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatója a MAPI Zrt., támogatója a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft.

– A Szegedi Tudományegyetemmel 2008-ban megkezdett együttműködésünket, az alkalmazott K+F programunkat – amelynek eredménye a nanosilver technológia PCT szabadalmi eljárásában a kutató hatóság elismerése – az év során továbbszélesítettük. Az afáziás és hasonló kórképben szenvedő embertársaink rehabilitációs eljárásában és a munka világába való visszavezetésük elősegítésében való közös munkánkkal.

– Saját tervezésű, fejlesztésű Chance divatmárkánk legújabb Holdkő kollekciójával októberben megmérettettük magunkat a megújult BNV-n – mondta az elnök-vezérigazgató. – Ennek eredménye, hogy bent vagyunk a Roland Divatház üzleteiben, a Corona Zrt. üzlethálózatában, és stratégiai hídfőállást létesítettünk Moszkvában. És persze említést érdemel fióktelepeink munkatársainak kimagasló teljesítménye: 210 ezer normaórában elektromos kapcsolók közvetett exportra való összeszerelése a Legrand Zrt. részére. Ezért mondom, hogy a díj 800 munkatársaim munkájának eredménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik negyedévében 1,4 százalékkal nőtt a GDP

Magyarországon a bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt 2011 harmadik negyedévében az előző… Tovább olvasom