Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Orbán: csak az innovatív politika lehet sikeres a jövőben

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a magyar gazdaság makroszinten stabilan áll a lábán, ez "egy javuló közeg", a növekedési adatok már azt mutatják, a közép-európai régióban a magyar gazdaság bővül a legjobban.
Csak az innovatív politika vezethet ki a mai válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden a GE budapesti globális üzleti szolgáltató központjának megnyitóján, ahol fantasztikus sikertörténetnek nevezte Magyarország és az amerikai GE együttműködését.

Csak az innovatív vezetésű politika lehet sikeres a jövőben, ami ráadásul "fekszik a magyaroknak" - fogalmazott beszédében a kormányfő. Megjegyezte, amikor Magyarország kritizálja az Európai Unió lassú válságkezelését, akkor azt a közösség javítása érdekében teszi, hogy azon belül lehessen jobb teljesítményt elérni.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a magyar gazdaság makroszinten stabilan áll a lábán, ez "egy javuló közeg", a múlt év utolsó negyedévi növekedési adatok már azt mutatják, a közép-európai régióban a magyar gazdaság bővül a legjobban.

Magyarország és a GE kapcsolatát fantasztikus sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök, aki szerint ez nagyrészt a vállalatnál dolgozó magyarok tehetségének, elkötelezettségének és munkabírásának köszönhető. Az amerikai cég magyarországi története azt mutatja, "ha vannak jó partnereink, a magyarok igenis lehetnek sikeresek" - fogalmazott a Váci úton lévő szolgáltató központ megnyitóján a cég vezetői, munkatársai előtt.

Felidézte, hogy amikor a GE tulajdonos lett a Tungsramban, akkor - "szemben számos privatizációs történettel" - nem akarta bezárni a gyárat, nem a piacot akarta megvenni, és "nem azon gondolkodott, hogyan köthetne útilaput az itt dolgozó emberek talpára".

A GE-nek ma több mint 13 ezer alkalmazottja van Magyarországon, ahol a legnagyobb amerikai befektetőnek számít, a legfontosabb pedig, hogy 2012-ben kétezer magyar beszállítóval állt kapcsolatban a cég, amelynek esetében a hazai beszállítók részaránya több mint 65 százalék - sorolta az adatokat Orbán Viktor, nyomatékosítva, hogy "erre van szükségünk". A szolgáltató központ beruházásával kapcsolatban hozzátette, hogy az 1300 jól képzett szakembernek ad majd munkát.

A miniszterelnök végül arra kérte a GE-t, hogy a jövőben is bízzon Magyarországban, mert az országnak fontos, hogy "a régi barátságokat is megerősítsük".

A GE 1989 vége óta van jelen Magyarországon, amikor többségi tulajdonrészt szerzett a Tungsram izzógyártóban. A Váci úton lévő, környezetbarát épületben helyet kapott, csúcstechnológiát képviselő, új szolgáltató központ a GE üzletágai számára nyújt integrált üzleti szolgáltatásokat Európában és azon túl is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga bízik a forint erősödésében

A gazdasági miniszter reméli, hogy a monetáris tanács keddi ülésén felelősen fogják értékelni, hogy… Tovább olvasom