Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Örökölhető lesz az állami nyugdíj?

Örökölhetővé tenné a kormány az állami nyugdíjbefizetéseket is. A tervek szerint jövőre egyéni számlákon tartják majd nyilván a befizetéseket.
Jövőre bevezeti a kormány az egyéni nyugdíjszámlákat az állami rendszerben, hasonlóan a magán-nyugdíjpénztárakhoz - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Magyar Rádió G7 című gazdasági magazinjában - írta a pénzcentrum.hu.

A további részletekért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. bambinaXX 2011. április 19. 13:45
  „5! Igen - de ki fizeti a gyermekekét? A szülők?”
 • 21. macs 2011. április 18. 12:11
  „Örökölhető? Mi? Virtuális számlán, virtuális pénz. Most a felosztó-kirovó rendszer működik, ma befizetjük, holnap átutalják, ennyi.
  Majd lesz árvaellátás és özvegyi nyugdíj, azt lehet örökölni.”
 • 20. X_Y 2011. április 18. 09:45
  „Örökölhető lesz a nagy semmi :)”
 • 19. varadipal 2011. április 18. 09:30
  „Ugyanmááá! Királylány. Már azt is felélték,ellopták, széttapsolták amiből a jelenlegi nyugdíjakat kellene legalább az infláció mértékére emelni, hogy a reálértékét megtartsa. Egy csomó birkatürelmű nyugdíjasnak kiűtötték a szemét 3,8%-kal, mikor az infláció alsó hangon 5% körüli. A most befizetők nyugdíjkifizetési szabályai pont akkor változnak majd meg számukra kedvezőtlenül, mikor aktualizálódik a kifizetés. Akinek esze - és lehetősége- van, az már most speizol öreg korára, az a tuti.”
 • 18. succmorgo 2011. április 18. 08:20
  „Sajnos arra felé megyünk hogy szép lassan böngészni kell a térképet hogy hová települjünk ki, ahonnan már nem jövünk vissza. A már kintlévőket sem lehet visszacsalogatni a túró rudival.”
 • 17. deszkás 2011. április 18. 07:38
  „Ki az aki elhiszi? Ez egy nagy duma mondhatnám hazugság és aminek alapján állitom az az hogy anno az állam elsőként velem rugta fel a lakáshitelt EGYOLDALÚAN a gyerekeimnek meg az eddig megtakaritott pénzét EGYOLDALÚAN "hasznositja" senki számára sem hozzáférhetően. Várom a kormányzópárti kommentelők lehetőleg komcsizásmentes cáfolatát.Nos?”
 • 16. Egyolvasó 2011. április 18. 05:50
  „Ez a rendszer is csak a képviselők és klientúráikat képviseli, támogatja mint az egykulcsos adó, azzal is csak az járt jól akinek magas a fizetése.
  Birka ez a Magyar nép, ha még lehet Magyarnak nevezni, én inkább rabszolgáknak hívnám, mint Magyarnak.
  De megérdemeljük a sorsunkat!
  Ha valaki pedig fellázad jön a politikai korbács és lesütött fejjel mehet vissza dolgozni a tüntető.”
 • 15. Nórikám 2011. április 17. 23:44
  „1: titánia: a cikk címének olvasásakor pontosan ez jutott eszembe!”
 • 14. majdénmegmondom 2011. április 17. 21:40
  „búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú”
 • 13. piccola 2011. április 17. 20:54
  „aki ezt elhiszi, az meg is érdemli :D”
 • 12. papsajt 2011. április 17. 20:44
  „egyéni számlákon tartják

  Virtuális számla, nem valós!”
 • 11. THE 2011. április 17. 20:41
  „A magán örökölhető volt, most essünk hasra erre a bejelentésre?”
 • 10. booo 2011. április 17. 20:22
  „Akkor kóser lesz a rendszer ha az eddigi befizetéseket is átvezetik az egyéni számlára. Mert ha nem, abból szerintem nagy cirkusz lesz!”
 • 9. dodoni 2011. április 17. 20:13
  „"Az lényegében mindegy is, mert ha meg is emelik, sokkal kevesebben lesznek, akik majd fizetik.....és azt még több felé kell majd osztani...tehát egy nagyon alacsony nyugdíjat fog majd kapni mindenki...."

  Úgy bizony! Tízévente nagyjából feleződni fognak az induló nyugdíjak.

  No, meg a sokkal kevesebb aktívkorúnak kellene sokkal több gyermeket vállalni ahhoz, hogy ebből a lefelé húzó örvényből ki tudjunk emelkedni. S ahogy ennek a feladatnak eddig is képtelen volt ez a réteg megfelelni (az elvénülés miatt) ezután se lesz képes.

  Az egyre fogyatkozó fiatalság úgy itt hagyja az országot, mint a pinty. A gazdaság kb. 2050-re teljesen összeomlik, a magyar nép meg 2100 táján el is tűnik végleg a süllyesztőben.

  Akarja is az eltűnést, ezért nem is tett ellene eddig se semmit. Utóbb is, a jövőjére hangos nemmel felelt. (A gyermekek utáni szavazati jog kérdése.)

  "S én ma csak azt tehetném hozzá igen keserű meggyőződéssel, hogy ennek a magyarnak nevezett népnek már nem lehet olyan szigorú a sorsa, amilyet ne érdemelt volna ki. "Dörömbölőszobákban" fogják végezni utódaink."”
 • 8. queenmargareth 2011. április 17. 20:10
  „na, melyikőtök moderál? valamit be kell dobni a fidesznek, mert kicsit lázonganak.”
 • 7. studyfy 2011. április 17. 19:52
  „Én azt sajnálom, hogy elsőként -. a korrupció látványos felszámolása érdekében - a párt pénzeket nem tették az asztal felé. A szocik az útépítkezésből tette, félek a Fidesz az MNYP pénzeiből teszi rendbe a párt kasszáját. A pártnak a választás előtt - tudomásom szerint - közel 3 milliárdos hiánya volt. Azóta ez valószínű eltűnt. MNYP pénzeiről semmi konkrét tájékoztatást nem lehet hallani, PSZF kimutatás kellene. Ezek után kérdés milyen, mekkora összeg kerül az egyéni számlákra?”
 • 6. xene@freemail.hu 2011. április 17. 19:09
  „" A gyerekemnek mennyi nyudgíj-járulékot kell majd fizetnie, hogy én "megkaphassam" majd, amit befizetek? "
  Az lényegében mindegy is, mert ha meg is emelik, sokkal kevesebben lesznek, akik majd fizetik.....és azt még több felé kell majd osztani...tehát egy nagyon alacsony nyugdíjat fog majd kapni mindenki....

  Ami meg a ronda az egészben, hogy majd a minimálbérre bejelentett, de zsebbe + fizetést kapók is mennyire fognak majd rinyálni.....hogy mennyi a nyugdíjuk.....
  Van, aki normálisan fizet mindent, tőle levesznek minden petákot, de az se fog sokkal többet kapni...
  Jó lenne, ellenőrizni azokat, akik meglopják az államot...akik minimálbérre vannak bejelentve, de valahogy mindig van pénzük új autóra, szép kis nyaralásra....meg olykor új házra is..”
 • 5. nemecsekerno_007 2011. április 17. 19:02
  „Hajrá, első lépésnek megteszi. Bár elég sokan fognak szívni emiatt, de minden komolyabb változás áldozatokkal jár :(

  A TB számlát is egyénivé kéne tenni. : )”
 • 4. zsuzsmo 2011. április 17. 18:21
  „Az jó, hogy vezetik, de amíg felosztó-kiróvó redszer szerint adják a nyugdíjat, csak virtuálisan van pénz a "azámlánkon". Egyre kevesebb gyerek születik, és egyre kevesebb munkahely van... A gyerekemnek mennyi nyudgíj-járulékot kell majd fizetnie, hogy én "megkaphassam" majd, amit befizetek? Kíváncsi leszek majd arra, hogy kidolgozva ez mit fog jelenteni?
  Nagyon elterelés-szaga van ennek a bejelentésnek...”
 • 3. THE 2011. április 17. 17:59
  „Öööö, és amit eddig átvezettek az most nullázódott?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezért tarolnak nálunk a diszkontok

Háromszázzal kevesebb élelmiszerüzlet van jelenleg Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt. Tovább olvasom