Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Ösztöndíjat alapított lapunk a GTK-n

Szeged - Együttműködési keretszerződést írt alá egy új ösztöndíj alapításáról hétfőn Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Kóti Zoltán, a Lapcom Kft. kiadóigazgatója a kar főépületében.
Az ösztöndíjjal egy hallgató tanulmányait támogatja lapunk két féléven keresztül. – Amióta a felsőoktatás finanszírozása nehéz helyzetbe került, azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek lehetőségük van, kötelességük egyfajta társadalmi felelősségvállalásként az ilyen kezdeményezések mellé állni. Lehetővé tenni azt, hogy minden olyan szakon, amelyen a finanszírozás átalakult, továbbra is megfelelő számú szakembert képezhessen a magyar felsőoktatási rendszer – hangsúlyozta Kóti Zoltán.

Vilmányi Márton (balról) és Kóti Zoltán kézfogással is megerősítette a szerződést. Fotó: Frank Yvette
Vilmányi Márton (balról) és Kóti Zoltán kézfogással is megerősítette a szerződést.
Fotó: Frank Yvette

Vilmányi Mártontól megtudtuk: az ösztöndíjprogrammal a legtehetségesebb hallgatókat támogatja a gazdaságtudományi kar vállalati, intézményi, illetve alapítványi partnereivel.

Tavaly 40 megállapodás született, a 2013–2104-es tanévre további 40 új ösztöndíjat indítanak. Miért éri meg ez a cégeknek? – kérdeztük a dékántól, aki elmondta: minden esetben más és más a motiváció. Bizonyos vállalatok, cégek ezt befektetésnek tekintik, mások szociális érzékenységből támogatják a nehéz anyagi helyzetű, de nagyon tehetséges fiatalokat. Néhányan missziónak tekintik: a közgazdászok támogatásával a régió munkaerőpiacát erősítik és színesítik.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2013. július 23. 07:57
    „Remek hír!
    Gratuláció és köszönet a DéMOn-nak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimálisan változott a forint árfolyama estére

Hétfőn 19 órakor 294,19 forinton jegyezték az eurót. Tovább olvasom