Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Osztrák cégeket büntetett a PSZÁF

Két osztrák céget büntetett meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a vállalkozások befektetési életbiztosítások felmondására bírtak rá fogyasztókat, majd az így felszabaduló összegek befektetését ígérték magas hozammal - közölte a felügyelet kedden az MTI-vel.
A PSZÁF 30 millió forint bírsággal sújtotta az SMK Vermögensverwaltung GmbH-t, további 3 millió forinttal az SMK Service Hungary Kft.-t , és megtiltotta a visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtését, illetve a pénzügyi közvetítési tevékenység engedély nélküli folytatását.

A PSZÁF bejelentés, illetve társhatósági jelzés nyomán indított piacfelügyeleti eljárást az osztrák cégek ellen.

A vizsgálat megállapította, hogy a felügyeleti tevékenységi engedéllyel nem rendelkező - s tevékenységéért a visszavásárlási érték 1,5-5 százalékát kitevő jutalékot is felszámító - SMK Vermögensverwaltung GmbH az elmúlt időszakban több mint száz biztosítási szerződés felmondása révén több mint 100 millió forint és 160 ezer euró értékben gyűjtött visszafizetendő pénzeszközöket. A biztosítások felmondásának technikai lebonyolítását a fogyasztók megbízása alapján a függő kiemelt közvetítői tevékenységi engedéllyel nem rendelkező SMK Service Hungary Kft. végezte.

A PSZÁF a történtek kivizsgálása érdekében a nyomozó hatóság eljárását is kezdeményezte.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. április 23. 15:11
    „nna...ezért megint pukkadozni fognak a sógorok....de tőlem a guta is megütheti őket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A siker záloga a hozzáállásban van

A gazdasági világ sebessége, kínálati bősége professzionális hozzáállást kíván meg azoktól, akik mérhető szeletet akarnak kihasítani a piacból. Tovább olvasom