Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Pályázati lehetőség vállalati tanácsadás támogatásához

„Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára" program keretében a kis- és középvállalkozások többek között a jog, közbeszerzés, marketing, munkaügy, online megjelenés, kereskedelem, pénzügy-adó-számvitel, szakfordítás, termékfejlesztés, szervezetfejlesztés, adminisztráció, ügyvitel területén vehetnek igénybe támogatott tanácsadási tevékenységet. A pályázati feltételekről, a támogatás hasznosíthatóságáról egy szegedi könyvelő iroda segítségével írunk.

A vállalkozási ismeretek fejlesztésén túl, a cégek irányításához, hatékony működéséhez szükséges tudnivalók átadását is célul tűzte ki a program. A tanácsadás támogatás közvetítő szervezeteken keresztül működik, náluk lehet pályázni a támogatásra. E szereplők beiktatásával az általános intézményi költségeket optimalizálni tudták. A közvetítőknek kellett felállítaniuk az ügyfélszolgálati pontokat régiónként, ezekben kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők a programról és feltehetik az ehhez kapcsolódó kérdéseiket.

A finanszírozás utólagos. Az érdeklődőknek előzetesen regisztrálniuk kell, majd kapnak egy pályázati adatlapot a támogatás közvetítőtől, aki értékeli a visszaérkezett adatlapokat. Pozitív elbírálás esetén támogatási szerződést postáznak a kedvezményezettnek, aki a választott tanácsadóval működik együtt a projektben.

50%-os támogatást lehet igényelni, 100 ezer forinttól 8 millió forintig. A Közép-magyarországi régió kivételével mindenhol elérhető még a keretből.

Néhány konkrét támogatott tanácsadási téma:

  • marketing: piackutatás, versenyhelyzet elemzés, reklámstratégia, image-építés
  • pénzügy-adó-számvitel: hitelfelvétel előkészítése, költségoptimalizálás, benchmarking, cégstruktúra átalakítása, kontrolling-rendszerek bevezetése
  • online megjelenés: weboldal tanácsadás, e-kereskedelem, vállalatirányítási rendszer
  • munkaügy: munkaügyi átvilágítás, szervezetfejlesztés, belső szabályzatok és eljárásrendek átvilágítása

A pályázat hasznosságát alátámasztja, hogy minden cég életében kulcsfontosságú az, ahogyan a rendelkezésükre álló infrastruktúrát hasznosítják, vagy fejlesztik a meglévő humán erőforrás állományt, valamint ahogyan a szinergiákat érvényesítik. Egy tanácsadó program abban lehet hasznos a vállalkozás számára, hogy megmutatja, miben kell fejlődnie, illetve maga a tanácsadó tevékenység is ismeretbővítő lehetőség.

A pályázati kiírásról részletesen itt olvashat.

A cikk az EU-TAX könyvelőiroda segítségével készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Shell újabb benzinkutakat zár be

15 magyarországi töltőállomás megszűnik, a maradék nagy része nem lesz nyitva éjszaka. Tovább olvasom