Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Papp Lajos: alulfejlett a biztosítási piac

Az idén 20 éves FBAMSZ konferenciáján több mint négyszáz biztosítási vezető, és több mint kétszáz független alkusz vesz részt.
Az állam azonosan kezeli a bankokat és biztosítókat, pedig ha értené a különbséget, akkor nem vetne ki biztosítási adót a mai alulfejlett piacra - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke, a IX. Biztosításszakmai konferencia megnyitóján vasárnap, Siófokon.

Az idén 20 éves szakmai szervezet konferenciáján több mint négyszáz biztosítási vezető, és több mint kétszáz független alkusz vesz részt.

Az elnök kiemelte, hogy a személyes ügyfélkapcsolatban fontos szerepük van a független alkuszoknak, akik a sűrű információhalmazban az ügyfelet segítik. Élen jártak az internetes értékesítés megteremtésében is, de ezen a területen Papp Lajos fiaskónak minősítette azt a helyzetet, amit - a biztosítókkal közösen - a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás területén a nagy díjeséssel kialakítottak.

Az alkuszok feladata a mai piacon az, hogy - az elérhető árú - kockázati életbiztosításokkal védjék ügyfeleiket és családjaikat - húzta alá Papp Lajos. Úgy vélte, hogy a befektetési jellegű életbiztosításokra nagyrészt elfogyott a lakosság megtakarítása.

Az ügyfelek az alkuszokban csak azt látják, hogy képesek csökkenteni a biztosítási díjakat, pedig ennél fontosabb, a személyes tanácsadás - mutatott rá. Holott - tette hozzá - az alkuszok nemcsak az értékesítésben, hanem a nyilvántartások vezetésével és a kárrendezésben való részvétellel is a biztosítók rendelkezésére állnak.

Turcziné, Pálos Anna, a szövetség főtitkára ismertetése szerint a FBAMSZ tagjai 1 milliárd 459 millió forint életbiztosítási jutalékbevételre tettek szert a múlt évben, ennek 29 százaléka az AXA, 23 százaléka a CIG, és 13 százaléka a Generali biztosítóktól származik. A 12,8 milliárd forint nem életbiztosítási jutalékbevételnek pedig negyede az Allianz, 23 százaléka a Generali, míg 11 százaléka az Uniqa biztosítóktól származik.

A konferencián átadták - négy kategóriában - a FBAMSZ díjait a biztosítóknak. Az első helyezett a lakossági, valamint vállalati vagyonbiztosítás területén az Aegon Magyarország, a személybiztosításban az Uniqa, a gépjármű-biztosítás területén pedig a Generali-Providencia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszel harcot hirdet az adóelkerülés ellen

Huszonöt intézkedésből álló akciótervet készít az Európai Bizottság (EB) az adóelkerülés… Tovább olvasom