Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Pataki Andrea a Kisosz új megyei titkára

Csongrád megye - Már a Kisosz is segít állást találni, főleg a kereskedelemben, vendéglátásban, hiszen ennek az ágazatnak képviseli az érdekeit. Saját adatbázisát uniós forrásból hozhatja létre – mondta Pataki Andrea, a Kisosz új megyei titkára.
– A hagyományos érdekvédelmi munkát bővíti idén év elejétől a Kisosz – magyarázta Pataki Andrea megyei titkár egy minapi szegedi szakmai napon, amelyen munkaerő-piaci lehetőségeiket mutatták be. – Tavaly elnyert, közel 8 millió forintos TÁMOP-, azaz uniós támogatásnak köszönhetően a Csongrád megyei vállalkozásokat, munkát keresőket segítjük szolgáltatásokkal, információkkal. Összehozzuk az állást, vagy jobb lehetőséget keresőket azokkal, akik szakembereket vennének fel. Honlapunkon saját adatbázist hozunk majd létre: a munkavállalók az önéletrajzaikat tölthetik fel, a vállalkozások pedig hirdethetnek.

Pataki Andrea
Pataki Andrea
A pályázat mintegy fél éve alatt, 2013 januárja és július vége között befejezik azt a munkát, amire vállalkoztak. Bemutatják mindazokat a lehetőségeket is, amelyekkel a munkáltatók „kedvezményesen" alkalmazhatnak embereket. A 3 fős Kisosz-iroda is kiképzi magát az új feladatokra. A minapi szakmai napon az egyetemi gyakornoki programoktól kezdve a diákmunkáig, minden lehetőséget és pályázati forrást ismertettek az érdeklődőkkel, partnereikkel a kormányhivatal munkaügyi központjának segítségével.

Ütközik-e a kamarai feladatokkal a Kisosz új tevékenysége – adatbázis létrehozása, segítségnyújtás? A titkár szerint mindig is szorosabb kapcsolatuk volt a kiskereskedőkkel, vendéglátósokkal, kifejezetten az ő igényeiket szeretnék kiszolgálni.

Őrségváltás
Pataki Andrea 2013. január 1-je óta a Kisosz új megyei titkára. A közgazdász, marketing- és kommunikációs szakember 40 éves, Szegeden él férjével és két leánygyermekével. 1996–2007 között távközlési szolgáltatónál szerzett szakmai és vezetői tapasztalatokat. Utána saját vállalkozásában dolgozott. Szeretné, ha a Kisosz a kiskereskedőket, vendéglátósokat a mindennapok kihívásaiban is segítené. Ettől az évtől a vállalkozók több praktikus szolgáltatást vehetnek igénybe a Kisosznál, a munkaközvetítésen felül például ingyenes pályázatfigyelést és tanácsadást. Megírtuk: Martonosi István 73 évesen nyugdíjba vonult, de az országos elnökségnek továbbra is tagja maradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Velkey György: több pénz kell, hogy a kórházak működőképesek maradjanak

A gazdaság egyetlen szereplőjétől sem várható el, hogy lényegében egy évtizednyivel ezelőtti… Tovább olvasom