Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Perelhetnek a takarékszövetkezeti tagok

Peres úton támadhatja meg a takarékszövetkezeti tag az alapszabály elfogadását, ha nem ért egyet a közgyűlés határozatával - írja a szombati Népszava.
A takarékszövetkezeteknél az újság szerint augusztus 7. és 9. között megtartották az igazgatóságok testületi üléseit, ahol a vezetőségeknek határozniuk kellett a közgyűlések összehívásáról. Ezekre augusztus 27. előtt mindenütt sort kell keríteni, mert addig el kell fogadtatni a tagokkal az alapszabályt.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a lapnak azt mondta: bármelyik közgyűlési határozat megtámadható a bíróságokon, legyen az egyesületi, szövetkezeti vagy vállalati. Erre akkor van lehetőség, ha az érintett szerint jogsértő módon hozták meg a döntést.

Formai és tartalmi hibák miatt szintén meg lehet támadni ezeket a döntéseket, de a külső kényszer is lehet indok. Ez utóbbinak minősülhet az is, hogy amelyik takarékszövetkezet nem fogadja el a központilag előírt alapszabályt, elveszíti a működési engedélyét.

A VOSZ, amelynek mintegy 70 takarékszövetkezet a tagja, a közgyűlések után a tapasztalatokat leszűrve dönt arról, hogy perközösségben fordul-e a bírósághoz, vagy a takarékok maguk döntenek ebben a kérdésben - jelezte az érdekvédelmi szervezet főtitkára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportos létszámleépítés az ajkai timföldgyárban

200-300 dolgozót bocsáthatnak el a gyárból, mivel július végével megszűnt a bauxitfeldolgozás Ajkán. Tovább olvasom