Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Presztízs Díj 2011: nehéz helyzetben még nagyobb a rangja

Szeged - Kiadónk és lapjaink 2004-ben alapított Presztízs díját holnap 19 órakor 8. alkalommal adjuk át a már hagyományos gálaest keretében, az egyetem tanulmányi és információs központjában. A legjobb megyei vállalkozásokat 5 Presztízs díjjal és egy különdíjjal jutalmazzák a mecénások. A gazdasági élet Oscarjának 7 mecénása és 3 támogatója van: akárcsak a múlt héten, most is öten mondják el, miért álltak a díj mellé.
Kóti Zoltán. Fotó: DM/DV
Kóti Zoltán. Fotó: DM/DV
Mivel a Lapcom Kft. a Presztízs díj alapítóinak egyike volt 2004-ben, egyértelmű, hogy a médiavállalkozás a mecénások közé tartozik. Kóti Zoltán, a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. kiadóigazgatója fogalmazta meg ezekkel a szavakkal a véleményét, majd hozzátette: – 2011-ben annak örülök a legjobban, hogy a Presztízs díj bebizonyította: életképes. – Ilyen filozófia alapján odaítélt díj Győr-Moson-Sopron megyén kívül csak Csongrádban található. – Sikerként értékelem, hogy a helyi mecénások körének egyben tartása mellett új támogatók is csatlakoztak hozzánk, mivel megítélésük szerint a Presztízs díj díjátadó gálája Csongrád megye legszínvonalasabb üzleti rendezvénye. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetre utalva pedig kifejtette: éppen ilyen körülmények között van óriási jelentősége a díjak odaítélésének, mivel mostanában kevés sikertörténetet találunk a gazdaságban, ezért azok, akik fel tudnak ilyet mutatni, hitet és reményt adhatnak másoknak is.

Nemesi Pál
Nemesi Pál
– A Presztízs díj kezdeményezést kamaránk a kezdetektől támogatja – mondta Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke –, mecénásként részt vállal a szervezésben, ajánlásban, értékelésben. A kamara tagjainak pedig, akik folyamatosan eredményes munkát végeznek, és sikeresek a gazdasági életben, társadalmi rangot jelent a Presztízs díj. Az a véleményem, hogy a társadalomnak szüksége van ilyen pozitív példaképekre, mint amilyen a Presztízs díj elismerés. Fontosnak tartjuk, hogy a jól prosperáló és sikeres vállalkozások, valamint vezetőik példaképet jelentsenek a jövő vállalkozásai számára.

Korda János. Fotó: DM/DV
Korda János. Fotó: DM/DV
A Hungerit Zrt. is a Presztízs díj mecénásai közé tartozik. Korda János gazdasági igazgató elmondta: – Mi is voltunk kezdők, kisebb vállalkozás, mint jelenleg, akkoriban jólesett volna, ha tevékenységünk ilyen visszajelzést kap. Ezért természetes, hogy a Hungerit Zrt. ott van minden évben a mecénások között. Hozzátette: mivel a díjat Csongrád megyei vállalkozások kapják, az odaítélésénél nemcsak a számokat nézik, hanem azt is, hogy a környezet miként ítéli meg a céget és vezetőit. Így fogalmazott: itt tisztességesnek kell lenni és látszani.

– Szellemi és gazdasági szempontból is regionális központ a Szegedi Tudományegyetem – nyilatkozta Szabó Gábor rektor, akadémikus –, ezért a dél-alföldi régió gazdaságfejlesztésében is vállalnia kell küldetését. Szerinte a munkahelyteremtő beruházások szempontjából a város és környékének fő vonzereje a 90 éve Szegedre befogadott egyetem. A Presztízs díj támogatásával hangsúlyt kap, hogy a jelen igazi erőforrása a tudományos
Szabó Gábor
Szabó Gábor
potenciál. Az elmúlt 5 évben több mint 3,1 milliárd forint bevételt hozott az a kutatómunka, amelyet ipari partnereiknek végeztek.A gazdasággal szorosan együttműködő egyetem szabadalmi portfóliójában 40 szellemi alkotás található, amelyek közül többet üzleti szempontból is hasznosítottak. – Ez így természetes, hiszen a tudomány legnagyobb sikere az, ha az eredmények kikerülnek a laboratóriumokból, az egyetemi előadótermekből, és a hétköznapok részévé válnak – jelentette ki Szabó Gábor.

A Bonafarm-csoport ismét szerepet vállalt a Presztízs díjak támogatásában. Szabó Andrea, a Pick Szeged Zrt. és a Bonafarm-csoport marketingigazgatója úgy nyilatkozott: – Fontos számunkra, hogy a cégcsoport Csongrád megye fejlődéséhez mind gazdasági jelenlétével, mind a közösségért folytatott tevékenységével hozzájáruljon. A Pick Szeged és a Sole-Mizo Zrt. több ezer embert foglalkoztat, beszállítói kapcsolatain keresztül pedig több helyi
Szabó Andrea. Fotó: DM/DV
Szabó Andrea. Fotó: DM/DV
vállalkozásnak nyújt folyamatosan üzleti lehetőségeket. A kis- és középvállalkozások eredményes működése alapfeltétele a régió gazdasági és társadalmi sikerességének. A Presztízs díj lehetőség arra, hogy elismerjük azon vállalkozásokat, amelyek munkájukkal hozzájárulnak ezekhez a sikerekhez.

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ-cégcsoport. Mecénások: Bonafarm-csoport, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Legrand Zrt., Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatója a MAPI Zrt., támogatója a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft. 5 kategóriában hirdetünk győzteseket: Az év új vállalkozása, Az év kisvállalkozása, Az év középvállalkozása, Az év vállalkozása, Az év üzletembere Presztízs díj. A kiemelt mecénás különdíjat ad át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva emelés, új csúcson a benzin és a gázolaj ára

Az emeléssel a benzin átlagára 402-404 forintra nőtt, míg a gázolajé 430 forint lett. Tovább olvasom