Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Presztízs díjasok 2012-es esztendeje: ismertséget hozott az elismerés

Csongrád megye - Öt kategóriában adtunk át 2011. november 17-én Presztízs díjakat a kiemelkedően teljesítő helyi vállalkozásoknak, a 6. kitüntetett különdíjat kapott. Csaknem 12 hónap elteltével újra megkérdezzük a vállalkozásokat – ezúttal a HK-CERAM és a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. képviselőit –, milyen évet zárnak, mit jelentett számukra az elismerés. Az idei Presztízs díjakat december elején nyújtjuk át.
– A műszakikerámia-gyártásban 2012 első fele kifejezetten jól alakult – értékelte az eltelt egy évet Sebők-Papp Imre, a szentesi HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója, aki Az év üzletembere Presztízs díjat kapta. – A gyártókapacitást még a nehezebb gazdasági helyzetben is csúcsra járattuk. Mostanra azonban már a külpiacokon is érezzük a válságot és a vevők bizonytalanságát – mondta a fő profiljában tűzálló műszaki kerámiákat előállító társaság vezetője.

A másik profilban, a cserépkályha és kandalló üzletágban azonban fordított a helyzet: az év elején volt csendes a piac. Most ezzel szemben sokan gondolják úgy a vezető szerint, hogy „elmozdulnak az olcsóbb fatüzelés irányába". Ennek köszönhetően kályhacsempéből, hordozható csempekandallóból lényegesen többet gyártanak, mint korábban. Sebők-Papp Imre üzeni, még senki sem késett el: szentesi bemutatótermükben nemcsak a kandalló- és cserépkályha-választékot lehet megnézni, hanem még tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

Díjazottak 2011-ben

Az év kisvállalkozása az INNOVILL Kft., Az év középvállalkozása a Mérleg Adótanácsadó és Könyvelő Iroda, Az év vállalkozása a Szegedi SZEFO Zrt., Az év új vállalkozása a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Sebők-Papp Imre, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a MIÉNK klaszternek ítélték oda.

– A tavalyi rangos elismerés erőt adott az egyesületnek a folytatáshoz – mondta Emődi Sándor, a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője –, elvégre Csongrád megyében a legmagasabb szinten reprezentáljuk a labdarúgást másodosztályú tagságunkkal. Az elmúlt szezonhoz képest nagyot léptünk előre: saját utánpótláscsapatokat indítunk a bajnokságokban, a szegedi Lóczi István Pro-licences edző vezetésével tehetséges fiatalokat sikerült leigazolnunk. Az év új vállalkozása Presztízs díjjal kitüntetett vállalkozás vezetője kiemelte: az elismertséget jelzi, hogy a 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián sok más ajánlatot elutasítva ezen a nyáron a szegedi klubot választotta. – A díjnak köszönhetően erősebb szimpátiával közelítettek a Szeged 2011 együtteséhez az emberek – folytatta Emődi Sándor. – Továbbra is szeretnénk, ha a városnak a múltjához méltó labdarúgó-stadionja lenne, ennek érdekében már korábban beadtuk a pályázatunkat.

Meggyőződésünk, hogy Szeged presztízsét és megítélését erősítené egy élvonalbeli futballcsapat, valamint egy modern aréna. Ennek érdekében elkezdődött az Etelka sori stadionrekonstrukció előkészítése: kiadtuk a tervezői megbízást a tervdokumentáció elkészítésére, valamint pályáztunk az MLSZ-nél is.

* * *

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport volt. Mecénások: a Bonafarm csoport, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatójaként a MAPI Zrt., támogatóként a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft. járult hozzá a gálaest sikeréhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-Brands-díjas a KÉSZ csoport

Harmadszorra ítélték oda hétfőn a MagyarBrands-díjakat azoknak a cégeknek, amelyek termékei,… Tovább olvasom