Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Rugalmasan alkalmazkodott a válsághoz az Euronics Kft.

Míg a műszaki termékek piacán az idén 27,6 százalékos volt a visszaesés, a Vöröskő és a vásárhelyi Elektro Quality Kft. által alapított Euronics Kft.-nél eddig ez csak 9 százalékot jelentett. A sikeres vállalkozás rugalmasan alkalmazkodott a pénzügyi válsághoz, s idén is nyereségre számít, még ha kevesebbre is, mint a tavalyi 2 milliárd forint.
Rugalmasan alkalmazkodott a pénzügyi válság, illetve az ezzel összefüggő keresletcsökkenés negatív hatásaihoz a Vöröskő és vásárhelyi Elektro Quality Kft. által létrehozott Euronics Kft., mely a forgalom arányában csökkentette dolgozói létszámát, optimalizálta a marketingköltségeket, csökkentette az üzletek bérleti díját, s a menedzsment bérét is 10 százalékkal mérsékelte. Azokat a boltokat pedig, ahol a fenti intézkedéseket nem tudták végrehajtani, vagy ennek ellenére is veszteségesek lettek volna, bezárták. Így annak ellenére, hogy a műszaki termékek piacán 27,6 százalékos a visszaesés, mégis nyereséget vár a cégcsoport erre az esztendőre is, még ha az nem éri is el a tavalyi több mint 2 milliárd forintot. A visszaesés számukra az első háromnegyed évben a tavalyi hasonló időszakhoz képest ugyanis csak 9 százalékot jelent.

Az új üzlet a vásárhelyi Tescóban. Több látogató – több vevő. Fotó: Tésik Attila
Az új üzlet a vásárhelyi Tescóban. Több látogató – több vevő.
Fotó: Tésik Attila

– A cég előre tervez és halad, ennek jele, hogy nemrégiben a vásárhelyi üzlete a Dr. Rapcsák András utcáról egy jóval forgalmasabb és nagyobb helyre, a Tesco üzletsorra költözött. Tapasztalatunk szerint a hipermarket látogatói nálunk is megállnak nézelődni, s belőlük előbb vagy utóbb vásárló válik – mondta Deák Szabolcs, az Euronics Kft. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: eredményességük titka az, hogy elsősorban vidéken vannak jelen üzleteikkel, ahol kisebbek a költségek, így a boltok üzemeltetése is kevesebbe kerül. Ráadásul szakkereskedőként az olcsók mellett inkább a középkategóriás termékek értékesítését végzik, ezeknél pedig kisebb az árverseny.

Mosógépben és hűtőszekrényben piacvezetők

Húzóerőnek az Euronicsnál a hagyományosan is erős háztartási gép termékkört tartják, mosógép- és hűtőszekrény-eladásban piacvezetőnek számítanak hazánkban. A cég bizakodó, hiszen a válság ellenére 10 százalékkal több laptopot adtak el, mint tavaly, s hatalmasat fejlődtek a lapos televíziók piacán is.

Olvasóink írták

 • 4. iJoe 2009. november 18. 23:14
  „sziasztok!

  idézet a fenti cikkből: Rugalmasan alkalmazkodott a pénzügyi válság, illetve az ezzel összefüggő keresletcsökkenés negatív hatásaihoz a Vöröskő és vásárhelyi Elektro Quality Kft. által létrehozott Euronics Kft., mely a forgalom arányában csökkentette dolgozói létszámát, optimalizálta a marketingköltségeket, csökkentette az üzletek bérleti díját, s a menedzsment bérét is 10 százalékkal mérsékelte.stb.stb.

  én is a hálózatban dolgozom már egy ideje és az utóbbi 1 évben 35%-kal csökkent a nettó bérem (nem 10%-kal)!
  elhiszem, hogy így is nyereséges a cég!

  iJoe”
 • 3. Véleménymondó 2009. október 27. 09:52
  „Kedves 1-2 hozzászólók!
  Tévedésben vagytok!
  Először is, Szegedről nem pucoltak el, a Tescóba költözött be az üzlet!
  Másodszor, baromság ez a szcientológiai egyház teória.
  Szó sincs 3 napos tanfolyamról, egyházról meg végképp. Én a hálózatban dolgozok immár 7. éve, elhihetitek, hogy tudnék róla ha így lenne. Viszont én csak az Elektro Quality oldaláról beszélek, a Vöröskő teljesen más cég. A Euronics Kft meg összefogja a kettőt, de a dolgozókat nem az Euronics Kft veszi fel, hanem az előbb említett két cég, külön-külön.
  Összefoglalva, ez a cég se jobb vagy rosszabb, mint bármelyik hálózat az országban!”
 • 2. 48fremail 2009. október 22. 17:07
  „Idézet
  Hello.

  Nem akarok darázsfészekbe nyúlni, sem pedig bárkinek a lelkivilágát megbántani, de a következő infó ÉRDEKES
  Van egy közeli ismerősöm, aki munkát keresett, és talált a Euronics áruházban, mint üzletvezető-helyettes.
  Nem fogom bő lére ereszteni, a lényeg az, hogy már nem dolgozik ott. Nem akart belépni a szcientológiai egyházba.
  Kiderült, hogy a Euronics üzletlánc lényegében a szcientológia egyház "fedő"vállalkozása. Az ismerősömet el akarták vinni egy 3 napos "tanfolyamra", ami nem más lett volna, mint egy szcientológia szeminárium. Mivel az illető elzárkózott az egyházba való belépéstől, ezért khm...megszüntették a munkaviszonyát.
  Úgy tudom, hogy az összes áruház erről szól, de nem 100%, csak az a biztos, hogy 1 üzlet ilyen.
  Azért tettem közzé ezt a hírt, hogy akinek ezt igazoló, vagy ezt cáfoló tapasztalatai vannak, azt megoszthassa másokkal, és azért is, hogy aki munkát keres, és esetleg a Euronics-ba akar menni dolgozni, számítson erre.
  MÁSIK
  Személyzet

  - Fazekas Zsolt (a fele Euronics hálózat tulajdonosa) ügyvezető-helyettes lett a budapesti központi szcientológia szervezetben.

  http://objektivszcn.blog.hu/2008/05/06/egy_masik_alapveto_iranyelv_uj_egyhazi_magazin”
 • 1. IVY 2009. október 22. 08:58
  „Szegedről elpucoltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulhat a verseny az idei Presztízs díjakért

Hatodik alkalommal mérettethetik meg magukat a térség sikeres vállalkozói. Tovább olvasom