Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Sanghaji üzletemberek jártak Szegeden

Magyarország és Kína gazdasági együttműködéséről tárgyalt a hét végén Csongrád megyében Wu Zhiming, Sanghaj tartomány minisztere, aki a Reök-palota előtti fotókiállítást is megnyitotta.
A vasárnap nyílt kiállítás egy olyan városban jelentkezhet, ahol a Konfucius Intézet, az SZTE és a Shanghai Egyetem közösen biztosít minőségi feltételeket a kínai nyelvoktatásnak. Wu Zhiming beszél arról, hogy a tartomány gazdasága lendületes növekedésnek indult, ami húzta magával az oktatást és a kultúrát is.

B. Nagy László és vendégei
B. Nagy László és vendégei

B. Nagy László országgyűlési képviselő a kiállítás méltatásán túl arról beszélt, bízik abban, hogy vendégek megismerik Csongrád megye előnyeit, felfigyelnek az ország éléskamrájára. Az eseményhez kapcsolódó konferencián Juhász Tünde kormánymegbízott Szeged fejlődéséről és sokszínűségéről beszélt.

 Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a 73 milliárd forint összértékű európai uniós támogatási forrás felhasználásáról árult el részleteket. Az összeget infrastrukturális és településfejlesztésre, gazdaságélénkítésre, munkahelyteremtésre, valamint a kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítják.

Csoportkép a Reök-palota előtt
Csoportkép a Reök-palota előtt

A rendezvényen az együttműködési lehetőségekről Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, Tölgyesi Viktória, az ELI Lézeres Kutatóközpont koordinációs igazgatója, Letoha Tamás, a Pharmacoidea Kft. orvosigazgatója is beszélt, míg Devecz Miklós, az SZTE kancellárja az egyetemről és a Szegedi Science Parkról ejtett néhány szót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Quaestor ügyfeleinek kártalanítása csak ideiglenes teher

Csak ideiglenes terhet jelent a pénzügyi szektornak a kártalanítás. Tovább olvasom