Délmagyar logó

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 22°C Még több cikk.

Segít a NAV a biztonságos internetes vásárlásban

Egyebek mellett a külföldről rendelt áruk esetében fizetendő vámokról és egyéb közterhekről tájékozódhatnak a vásárlók.
Annak érdekében, hogy a megrendelt termékek gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció, ebben segít a NAV honlapjának új információs felülete. A honlapon olvasható információk segítségével a vásárló még a termék rendelése előtt ki tudja számolni, milyen költségekkel jár az Európai Unión kívüli országokból érkező árucikkek internetes vásárlása.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy mielőtt valaki leadja internetes rendelését, fontos tájékozódnia az adó- és vámjogszabályokról. Alapvető információ, hogy az árut az Európai Unió területéről vagy unión kívüli országból szállítják-e. Gyakran ugyanis az Európai Unió valamely tagállamából rendelt áru gyártási, raktározási helye az unión kívüli ország, ezért amikor beérkezik az EU-ba a termék, azt vámkezeltetni kell. Ez vám- és adófizetési kötelezettséggel, valamint a postai szolgáltató adminisztrációs díjával járhat. A postaforgalomban érkező küldeményeket a Magyar Posta Zrt. kezeli - tették hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulhatnak a biztosítások a kéményseprési törvény módosítása után

Drágulhatnak a biztosítások a kéményseprési törvény módosítása után
A lakás- és az életbiztosítások is drágulhatnak, ha a parlament a jövő héten elfogadja az úgynevezett kéményseprési törvény módosítását. Tovább olvasom