Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Soha sem tartozott ennyivel az állam

Januárban minden idők csúcsát megdöntve 49,9 milliárd forintra ugrott a költségvetési intézmények lejárt adóssága, miután az államigazgatás "nyakába szakadtak" a megyei önkormányzatok, illetve azok számlatartozásai.
A Napi Gazdaság a pénteki számában a Magyar Államkincstár adatait idézi, miszerint az összes adósság 58,9 százaléka, 29,9 milliárd forint jelentkezett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezetnél. Az orvos-egészségügyi centrummal rendelkező egyetemek 5,2 milliárd forinttal tartoznak, a megyéktől átvett egészségügyi intézmények adóssága eléri a 18,4 milliárd forintot.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium alá tartozó közigazgatási hivatalok 11,6 milliárd forint adósságot halmoztak fel.

A kincstár adatai szerint az összes adósságon belül januárban az állammal szemben fennálló tartozás 5,5 milliárd forint volt, míg a kifizetetlen szállítói tartozások elérték a 44,3 milliárd forintot. A Napi Gazdaság írása szerint a hatvan napon túli tartozások összege 10,8 milliárd forint, s 49,9 milliárd forint összes adósság alig tizedét, 5,2 milliárd forintot sikerült átütemezniük a közigazgatási intézményeknek.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2012. február 24. 16:39
  „,,lánc"”
 • 2. bánki 2012. február 24. 13:29
  „Hát ismerős az érzés !

  Taktikai hibát követtem el kis vállalkozóként ! Az alvállalkozóim mindent kiszámláztak. Amit tudtunk kifizettünk. Lác tartozás ! A Tápláléklánc végén lévő vállalkozó a hunyó !
  Véletlenül visszaigényelhető ÁFA-m van.
  Hat éve nem volt ilyen.
  Minimális összeg !
  Egyből rám izgult az APEH. !”
 • 1. igazságkereső 2012. február 24. 09:05
  „Tisztelt MTI tudósító! Írására megadom a választ: a cikkében leírtak azért váltak lehetségessé, mert a magyarországi bankok elég tisztességtelenül indexálási trükköt alkalmaztak! Ha esetleg nem tudnák, hogy mi ez az indexálási trükk, Dr.Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász szívesen elmagyarázza ezt Önöknek, mint ahogy azt tette a Hír Tv 2011. egyik novemberi adásában a "Rájátszás" c. műsorban! Erről szól a történet és így járt nagyon sok magánügyfél is, kiket a bankok rendesen megvezettek és így megduplázták egyoldalúan a nem is létező "svájci frank alapú" hiteleik miatt a havi törlesztőrészleteiket!Kell-e csodálkozni, azon, hogy fizethetetlenné váltak azok a forinthitelek -az ügyfelek forintot kaptak a bankoktól!! -,melyet svájci frank alapúnak neveztek el a bankok! Nagyjából ezt nevezik indexálási trükknek, nincs és ne mis volt mögötte deviza és ez a fajta banki magatartás a nyugat-európai bankrendszerben bank-és ügyfél között teljesen ismeretlen fogalom! Ezt biztosan tudom és merem állítani! Tehát kedves újságírók, lehet a témát őszintén is a "nyájas olvasó " elé tárni!! Ugye nem olyan nehéz ez?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint péntek reggelre: 289 alatt az euró

Az eurót 288,89 forinton jegyezték péntek reggel nem sokkal negyed nyolc után az előző esti 289,75… Tovább olvasom