Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Soros György Németországot hibáztatja az euróválság elmélyüléséért

A milliárdos befektetési szakember borúlátó a hét végi EU-csúcs eredményességét illetően.
Soros György milliárdos befektetési szakember borúlátó a hét végi EU-csúcs eredményességét illetően; a német Spiegel magazin online kiadásának adott interjúban aggályának adott hangot, hogy Németország "gyűlölt imperialista hatalommá" válik, mert "tragikus történelmi hibát" vétett az euróövezeti válság kezelésében.

Soros György szerint az euróövezeti adósságszolgálati válságot az a "rövidlátó" német magatartás súlyosbította, hogy mindig csak az éppen elengedhetetlenül szükséges minimumot voltak hajlandóak megtenni a rendezés érdekében.

Ennek végeredménye egy olyan Európa kialakulása lehet, ami imperialista hatalomnak tekinti Németországot és nem követendő példának. "Németország gyűlölet tárgyává válik, és ellenállás alakul ki vele szemben, mivel elnyomó hatalomnak tekintik" - fogalmazott Soros György.

Az Európában kialakult helyzetet a második világháború után az Egyesült Államok és Németország közötti viszonyhoz hasonlította. Az Egyesült Államokban akkoriban a Marshall-tervvel "jóakaratú imperialista" hatalomként sikerült bevésnie magát a köztudatba, amivel végső soron a saját javát is szolgálta. Németország ezzel szemben a jelenlegi helyzetben nem hajlandó egy Marshall-tervhez hasonló konstrukcióban szerepet vállalni.

"Tragikus történelmi hiba, hogy Németország nem ismerte fel ezt a lehetőséget" - fogalmaz Soros György a Spiegel magazin online kiadásában megjelent interjúban.

Soros György hétfőn a Bloomberg hírügynökségnek Londonban adott interjúban kritizálta Angela Merkel politikáját, kifogásolva, hogy a német kancellár kitart azon követelése mellett, hogy az eladósodott országoknak a segélycsomag ellenében költségvetési megszorításokat kell végrehajtaniuk. Szerinte a kancellár csak ront a helyzeten, mivel a törlesztéshez az érintett országoknak növekedésre lenne szükségük, nem pedig megszorításokra.

Olvasóink írták

  • 3. lukrecia 2012. június 26. 21:00
    „Soros ismét a cionista érzelmi elemekkel túlfűtötten Németországot korholja. Azt az országot amely egyedül tarja el egész Európát. A németek ismét bebizonyították a világ számára, hogy kicsit mégis "különb " nemzet a többinél. Legalábbis egyedül az ő gazdaságuk hengerel, a többi országban pedig politikai és gazdasági analfabéták , váltják a korruptnál korruptabb kormányokat. Soros (aki köztudottan az Euro gyengítésére fogad mostanában előszeretettel a Forex piacon, azért szidja a németeket , hogy nem adnak többet. Görögországnak?? Olaszoknak?? Spanyoloknak? Ahol a déli temperamentum megöli a gazdaságokat?? Adjon Soros nekik !!! Igazuk van a németeknek, ezt a tőzsdén a veszteségek elvágásának nevezik. Ezt Sorosnak kellene a legjobban tudnia, hiszen bedöntött ő már egy két országot egymaga. Cion barátaival összefogva???”
  • 2. Mozimasiniszta 2012. június 26. 20:31
    „Utálom Sorost és a többi pénzügyi manipulánst, de most igazat mondott........”
  • 1. mazsolaszolo 2012. június 26. 20:27
    „Talán Soros befoghatná a száját. :( Mostanában sűrűn beszél mellé. Épphogy Németországnak köszönheti az euro-zóna, hogy még létezik. Európa húzógazdasága - vagy ez még nem jutott el az USA-ba?

    Ha Soros nem képes túltenni magát vénségére sem a valahai eseményeken, amelyeket fiatalként szenvedett át, akkor igen tudom sajnálni. De az egyéni komplexusait nem kell rányomni a Valóságra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MNB 0,8 százalékos GDP-visszaesést vár

2013 végére az infláció a cél által kijelölt 3 százalékra csökkenhet. Tovább olvasom