Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Sorra mondanak fel a takarékszövetkezeti szövetség vezetői

A takarékszövetkezeti szektor és a tagság érdekeivel ellentétesnek tartják az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) korábbi hónapokban folytatott negatív sajtókommunikációját azok a vezető állású tisztségviselők, akik az elmúlt napokban mondtak le - olvasható az integráció blogján hétfőn közzétett közleményben.
A magyartakarek.blog.hu szerint a lemondott vezetők nem tudtak azonosulni az OTSZ "negatív kommunikációjával".

A blogon közöltek szerint lemondott egy elnökségi tag, a felügyelőbizottság elnöke és egyik tagja, illetve felmentését kérte Varga Antal, az OTSZ ügyvezető igazgatója.

A blognak Sebestyén István, a felügyelőbizottság elnöke, Pénzes Lászlóné felügyelőbizottsági tag és Vida József elnökségi tag is megerősítette felmondásának tényét.

A két vezető indoklásában leszögezte: hogy nem szolgálja a takarékszövetkezeti szektor érdekeit az OTSZ, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elmúlt hónapokban folytatott kommunikációja, azzal nem tudnak azonosulni, ezért döntöttek a felmondás mellett.

A közlemény idézi Vida Józsefet, az OTSZ elnökségi tagját aki elmondta: a VOSZ-hoz kiszervezett, de az OTSZ-nek tulajdonítható negatív kampány jelentősen csorbítja a hazai takarékszövetkezeti rendszerbe vetett betétesi és részjegyesi bizalom fenntartását.

Hozzátette: az elmúlt időszakban az OTSZ által ellátott érdekképviseleti feladatok nincsenek arányban a takarékszövetkezetek összesen több százmillió forintos éves befizetéseivel. Véleménye szerint a szövetség segíthetné a takarékszövetkezetek jogszabályi megfelelését és működését és vállalnia kellene az oktatás megszervezését is.

A Takarékbank értékesítéséről szólva Vida József úgy vélekedik: több konstrukcióra is lehetőség volt ahhoz, hogy a szektor érvényes pályázatot adjon be, igaz, annak elkészítése sok munkát és időráfordítást igényelt volna.

Az OTSZ vezetése sajnos a legegyszerűbb megoldást választotta, noha a Takarékbank alapszabálya nyár óta ismert volt - tette hozzá.

Sebestyén István szerint a szektorban zajló folyamatok nagymértékben megnövelik mind a szektor, mind az egyes takarékszövetkezetek versenyképességét, elérhető közelségbe hozzák a korábbi üzleti együttműködés kitűzött céljait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 25-ére az egyéni vállalkozók figyeljenek

Az egyéni vállalkozók február 25-éig adhatják be az adóbevallásukat és fizethetik meg az szja-t: a főszabály szerint a bevallási kötelezettségüket elektronikusan teljesítik. Tovább olvasom