Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Stabilizálódik a kereskedelmi ingatlanok piaca

Az elmúlt két évben 10-30 százalékkal estek a magyar piacon a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai - közölte a Colliers International ingatlan-tanácsadó cég legfrissebb kiskereskedelmi piaci jelentésében, amelyet eljuttatott az MTI-nek is.
Ez utóbbi körbe tartozik a MOM Park, amely képes volt néhány új bérlőnél a korábbi díjánál magasabbat elérni. Hasonló helyzetben van a Mammut és az Aréna Pláza is.

Ugyanakkor az idén elkészülő három új projekt - a KÖKI Terminál, az Árkád Szeged, illetve a Siófok Pláza - fejlesztői nem egy esetben kénytelenek hozzájárulni az üzletek kialakításához, hogy bérlőhöz jussanak. A bevett gyakorlat ezzel szemben az, hogy a fejlesztő a nyers üzletet adja át a bérlőnek, amely a saját igényei szerint alakítja véglegesre azt.

A jelentés megemlíti, hogy a budapesti Váci utcai Váci1 üzletháznak csak az alsó három emeletét adja át ősszel az ORCO, a második ütem átadása egy évvel később lesz kész.

Az Andrássy úton nem gond az üzlethelyiségek kiadása, sőt a kereslet kiterjed a becsatlakozó, és a párhuzamos utcákra is. Így keresik a bérlők a Paulay Ede, a Hajós és a Nagymező utcai üzlethelyiségeket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is ugyanannyi hitelt veszünk fel

Nem változtak a hitelezési trendek idén a második negyedévben, sem a háztartási sem a vállalati hitelezés nem élénkül, és a közeljövőben nem is várható fordulat. Tovább olvasom