Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Stabilizálódott a forint kedd reggel

Stabilizálódott a forint kedden kora reggel: az eurót 264,42 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben, míg hétfőn későn este 264,40 forint/euró volt az árfolyam. Hétfő délutánhoz képest is erősödött a forint.
Kereskedők szerint a forint a következő napokban erős marad az euróhoz képest a kockázatvállalási hajlandóság növekedésével.

A forint már hétfőn erősödött a fő nyugati központok elektronikus jegyzéseiben az euróval és kisebb mértékben a dollárral szemben is, miután a nap folyamán megjelent jó amerikai adatok megemelték a dollárt, lenyomták az eurót, és növelték a kockázatosabb eszközök keresletét.

A forinthoz hasonlóan stabilizálódott kedden kora reggel a korona és a zloty is: az euró 3,8393 zlotyt ért, a hétfő késő esti 3,8420 zloty után.

A koronát 25,3060 korona/euró árfolyamon jegyezték kedden kora reggel, hétfőn későn 25,3150 volt az euró árfolyama.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2010. április 06. 16:52
    „Bizony nem lenne baj,ha végre a magyar bankárok is abba hagynák a forinttal és devizával történő "játszadozást"!A napokban egy a nemzetközi bankvilág szaklapjában volt olvasható,hogy a bankárok által kitalált és világválságnak nevezett valami közepette masszív, 80 %-os haszonra tettek szert! Akkor végül is miről szól itt a történet? Valóban: nem kellene -e végre valóban befejezni a magyar polgárok tömeges elnyomorítását, a devizahitelesek végleges ellehetetlenítését, a kilakoltatásokat és a lakások elárverezését?Jó lenne, ha erre végre lépne felelős kormánytényező,a bankok irreális pénzéhségét megállítaná és befejezné a polgárok pénzén történő bankkonszolidációt!Tulajdonképp úgy néz ki, hogy a bankválságra hivatkozva bankok a kormánytól meg is kapták azt a pénzt, amit a hiteltörlesztés nehézsége miatt a bankok állítólag "elszenvedtek"!Tény: a bankok megérezték a kormánytól kapott nagy összegű pénz édes ízét,éppen ezért önmaguktól nem is fognak leállni,vagy is visszaállni arra a szintre,amelyik szintről felvették a devizahitelt!Nos itt az ideje,hogy felelős kormány megálljt parancsoljon a bankok pénzéhségének, mert ez így nem folytatható,lásd: a Raffaisen Bank elnökének csökönyösségét és itt volt az ideje,hogy egy ilyen embert eltávolítsanak a Magyar Bankszövetség elnöki székéből.Most már a kormányon a sor,hogy semmitmondó,hitegető,intézkedésnek látszó semmittevés helyett operatív módon lépjen fel azon bankok vezetőivel szemben,akik a nekik tisztes hasznot hozó - de átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek,épp a bankok inkorrekt lépései miatt- ügyfelei érdekében eddig sajnos semmit nem tettek!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: Kína tegye piaci alapúvá a jüant

Barack Obama amerikai elnök továbbra is azt várja el Kínától, hogy tegye piaci alapúvá a jüan… Tovább olvasom