Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Samsunggal

A Samsung beruházási programja pozitív üzenetet közvetít Magyarországról, a magyar gazdasági környezetről - mondta Varga Mihály.
Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lí Kju Dzsin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatója a jászfényszarui Samsung gyárban csütörtökön. Az aláírást követően a Samsung gyár új üzemcsarnokának alapkövét jelképező fát ültettek el.

Az ünnepélyes aláírás előtt Varga Mihály az új üzemcsarnokról elmondta: a közel 30 millió dollárból megépülő, 22 ezer négyzetméteres gyártócsarnok száz új munkahelyet teremt majd. "A magyarországi Samsung Electronics-szal való együttműködésünk sikeres példája annak, hogyan hangolható össze a kormány sikeres befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel" - fogalmazott a miniszter.

Szavai szerint a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja a foglalkoztatás és a beruházások növelése, a magyar gazdaság versenyképességének javítása.

A Samsung beruházási programja pozitív üzenetet közvetít Magyarországról, a magyar gazdasági környezetről - mutatott rá Varga Mihály.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b), Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke (k) és Li Kju Dzsin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatója (j) a gyár új üzemcsarnokának
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b), Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke (k) és Li Kju Dzsin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatója (j) a gyár új üzemcsarnokának alapkövét jelképező fát ültetnek el a jászfényszarui Samsung gyár mellett.
Fotó: MTI/Földi Imre


A stratégiai megállapodást elsőként Nam Gvan Pjo, Dél-Korea budapesti nagykövete üdvözölte. Megjegyezte: a Samsung már a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvételével egy időben beruházásokat kezdett Magyarországon.

Lí Kju Dzsin vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az új egységgel bővülő televíziógyár az idén ünnepli 24. évfordulóját, fejlődése a magyarországi elektronikai és tévégyártás egyik sikertörténetévé vált. A vállalat Magyarországon ma már közel háromezer embert foglalkoztat, beruházásaik mértéke megközelíti a 160 milliárd forintot.

„Ez a telephely ma Európa legnagyobb, s a világ egyik legmodernebb tévégyára" - hangsúlyozta. Az új gyáregység 2014 januárjában kezdi meg a termelést - tette hozzá.

Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke a cég társadalmi felelősségvállalását emelte ki. Közlése szerint novemberben Jászfényszarun megnyílik a Samsung Smart School, amely az általános iskolások és a 18-25 év közötti munkanélküliek oktatására kínál korszerű lehetőséget, javítva ezzel elhelyezkedési lehetőségeiket.

Olvasóink írták

  • 1. grafika88 2013. szeptember 19. 20:45
    „Ez csak 1 papír ! semmire nem kötelez !
    De sok hijja van még az ígért 1 millió új munkahelyhez !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: Magyarország az autóipar európai fellegvára lett

Ma Magyarországon mintegy 600 gépjárműipari vállalkozás tevékenykedik, ezek 54 százaléka hazai… Tovább olvasom