Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Sürgető a határidő

Csongrád megye - Május 15-éig kell beadni a területalapú támogatás iránti igényeket – tájékoztatta lapunkat Kocsis László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal földművelésügyi igazgatóhelyettese. A megyében 13 ezer termelő érintett, az elmúlt évben a támogatás összege 20 milliárd forint volt.
Az egységes területalapú támogatás (SAPS) és az ehhez kapcsolódó támogatások igénylésének legfontosabb feltételei: minden olyan megművelt területre igényelhető, amelyet a földhasználó jogszerűen használ, és a terület a földhasználati nyilvántartásba a 2011. június 9-i állapotnak megfelelően be lesz jelentve. A termelőknek regisztrációs számmal kell rendelkezniük. A támogatás 1 hektárnál nagyobb területre folyósítható, kivéve, ha azt 0,3 hektár szőlő- vagy gyümölcsültetvényre igénylik.

A támogatás csak elektronikus úton igényelhető, a termelő saját vagy megbízottja ügyfélkapuján keresztül. Meghatalmazott esetében a kinyomtatott meghatalmazást postán is el kell küldeni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal helyi kirendeltségének. A postára adás dátumát követő 20 nap után töltik ki a kérelmet elektronikusan, előtte a meghatalmazott nem tudja megnyitni a felületet.

A támogatás beadásának határideje május 15., illetve napi 1 százalékos támogatáscsökkenés mellett június 9. Amennyiben a csökkenés százaléka a 25-öt eléri, a kérelmet elutasítják. A beadott kérelmek május 31-éig, illetve június 9-éig szankció nélkül módosíthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmeterv-pályázatot ír ki az EU

Az eurókészpénz bevezetésének 10. évfordulója, 2012. január 1. alkalmából kéteurós különérme tervezésére írt ki pályázatot az Európai Unió. Tovább olvasom