Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szakértője már van az elektronikus útdíjnak

A Clarity Konzorcium nyerte Az Elektronikus Útdíjszedési Rendszer bevezetéséhez kapcsolódó pénzügyi és műszaki szakértői szolgáltatások nyújtása című hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.
A Clarity Konzorcium nyerte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kiírt, Az Elektronikus Útdíjszedési Rendszer (ED) bevezetéséhez kapcsolódó pénzügyi és műszaki szakértői szolgáltatások nyújtása című hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.

A legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint a megbízási keretszerződés alapján a nyertes feladata különösen a rendszer tervezéséhez, kiépítésének előkészítéséhez, kivitelezéséhez, üzemeltetéséhez, valamint finanszírozásához, továbbá a díjszedési és díjellenőrzési feladatokhoz köthető pénzügyi és műszaki szakértői szolgáltatások elvégzése.

A jogviszony kiterjed a közbeszerzési eljárások támogatására, valamennyi kapcsolódó pénzügyi és műszaki kérdés megválaszolására is.

Az ellenértéket az ajánlatkérő 810 millió forintra becsülte. A nyertes ajánlattevő konzorcium viszont 1 milliárd 348 millió 650 ezer forintért vállalta a feladatot.

Az elektronikus díjszedést - a tervek szerint - a gyorsforgalmi utakon, valamint az országos közúthálózat főúti külterületi szakaszain vezetik be a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre 2013. július 1-jével. A díj a korábbi díjpolitikai alapelvek aktualizálásával, az Európai Unió érintett intézményeivel való egyeztetést követően alakul ki.

Olvasóink írták

 • 3. macs 2012. augusztus 13. 21:05
  „"Egyetlen ajánlattevőként a MultiContact - Clarity Konzorcium nyerte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kiírt, Az Elektronikus Útdíjszedési Rendszer (ED) bevezetéséhez kapcsolódó pénzügyi és műszaki szakértői szolgáltatások nyújtása című hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.
  810 millió helyett 1,35 milliárdért lett a MultiContact és a Clarity az elektronikus útdíj szakértője"
  http://www.mfor.hu/cikkek/97835.html
  A MultiContact lemaradt, vagy tévedek?”
 • 2. X_Y 2012. augusztus 12. 14:20
  „1. roxper 2012.08.12. 09:10

  "az hogy nyerhetett 1,5x pénzen miközben"

  Tedd hozzá: 1,5x "közpénzen... És tedd hozzá hogy mire egy raktárba kerül az egész hogy ott elrohadjon (lásd stadion beléptető rendszer az előző Orbán-kúrmány idején) addigra lesz az 2,5x ár is...

  "Ötletem sincs ki lehet emögött a cég mögött" - némi keresgéléssel megtalálhatod - bár szerintem anélkül is jól megtippelhető.”
 • 1. roxper 2012. augusztus 12. 09:10
  „Ötletem sincs ki lehet emögött a cég mögött és el sem tudom képzelni, hogy-hogy csak egy pályázó volt és az hogy nyerhetett 1,5x pénzen miközben...! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten megint drágulhat a benzin

A benzin kiskereskedelmi átlagára 432 forint, a gázolajé pedig 434 forint lehet augusztus 15-től. Tovább olvasom