Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft.: hosszú távú cél: az első osztály

Szeged - Az év új vállalkozása kategóriában 2011-ben a mecénások a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft.-nek ítélték oda a Presztízs díjat, elismerve a cég eddigi tevékenységét, céljait.
A Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft.-ről Emődi Sándor ügyvezető elmondta: a társaság fő tulajdonosa a Szeged-Csanádi Egyházmegye, kisebbségi tulajdonosa a Kiskundorozsmai Egységes Sportkör. A meghatározó tulajdonos képviselője Kiss-Rigó László püspök, aki azért vállalta a cégalapítást, hogy közreműködjön a fiatalok egészséges életmódra való nevelésében, egy hosszú távon eredményesen működő labdarúgócsapat, a Szeged 2011 létrehozásában.

Emődi Sándor ügyvezető a Presztízs díjjal. Fotó: Frank Yvette
Emődi Sándor ügyvezető a Presztízs díjjal.
Fotó: Frank Yvette

 Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport. Mecénások: Bonafarm csoport, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Legrand Zrt., Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatója a MAPI Zrt., támogatója a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft.

Fő támogatójuk a szegedi önkormányzat és a Pick Szeged Zrt., a további támogatók: Tisza Volán, IKV, Szegedi Vízmű Zrt., s a Régió-10 Kft. A Szeged 2011 működését a püspök és Emődi mellett Bozóky Imre korábbi MLSZ-elnök, Nógrádi Tibor szegedi önkormányzati képviselő, Adem Kapic volt szlovén válogatott labdarúgó, Ivány Tamás technikai vezető segíti.

A fő tulajdonos egyházmegye működteti a gyulai székhelyű Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiát is. A futballakadémia számára a szegedi csapat jó lehetőség az ott felnövő U17-es, U19-es korosztályú tehetségek előrelépésére.

A csapat a 2011–12-es bajnoki szezonban az NB II-es bajnokság keleti csoportjában szerepel, a 12. helyen várja a tavaszi folytatást. – A rövid távú cél az, hogy az őszi szezon tanulságait leszűrve további személyi változások következzenek be a csapat háza táján, és egy jó tavaszi szezont produkálva a bajnokságban az első 10 csapat között végezzünk – jelentette ki az ügyvezető. – További feladat a labdarúgócsapatot működtető szervezet struktúrájának kialakítása és megerősítése annak érdekében, hogy hosszabb távon alkalmas legyen akár az első osztályban való szereplésre is. Reméljük, a Szeged 2011 Kft. a kitűzött célokat eléri, és sok örömet szerez a labdarúgást szerető szegedieknek.

Díjazottak

Az év kisvállalkozása az Innovill Kft., Az év középvállalkozása a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda, Az év vállalkozása a Szegedi SZEFO Zrt., Az év új vállalkozása a Szeged 2011 Labdarúgó Sportszolgáltató Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Sebők-Papp Imre, a HK-CERAM Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a MIÉNK klaszternek ítélték oda.

Olvasóink írták

 • 5. Együgyű 2011. december 16. 09:29
  „A túlzottan nyereséges Kft.-ből maradjon ki Szeged Városa anyagilag! Erkölcsileg támogassa csak. A Kft vezetők meg hozzanak ide dúsgazdag vállalkozókat szponzornak! Közpénzen senki ne szponzoráljon! ,,hosszú távú cél: az első osztály ,, Már ezt mintha hallottam volna? Melyik szegedi képviselő vállalja fel ezt a marhaságot? Ki penderíteni a városházáról! Van fontosabb dolog is! Úgy hallottam az MLSZ az NB II is átalakította?
  Így lesznek új jól fizető EU munkahelyek idecsábítva Szögedébe?
  A szociális juttatásokat meg megkurtítani?
  Így lesznek új jól fizető EU munkahelyek idecsábítva Szögedébe?
  A szociális juttatásokat meg megkurtítani?
  Kell ide MB II?”
 • 4. xene@freemail.hu 2011. december 16. 09:23
  „ÖÖÖ Hamarosan összevonják a hírek szerint a keleti és nyugati NB2-es csoportokat, s csak egy 16 csapatos NB2 marad majd...én nem sok esélyt látok ott egy NB2-es szegedi csapatra...most is az utolsó harmadban van csak.”
 • 3. magilla 2011. december 16. 08:52
  „Év új "vállalkozása"!?!? - Ez a nap vicce!!

  Hogy lehet egyáltalán vállalkozásként említeni egy olyan céget, ahol 100 milliókat fektetnek be eredmény nélkül!

  Pénzügyileg semmiképpen nem nevezhető sikernek értékelhető gazdasági tevékenység hiányában.
  Hacsak a menedzser és játékos fizetésekre és ki tudja még mire elköltött milliók főként önkormányzati és egyéb támogatások nem annak minősülnek?
  A célkitűzés megvalósítása - "hogy közreműködjön a fiatalok egészséges életmódra való nevelésében", - nem teljesül, mert nem is foglalkoznak utánpótlással.
  (Pedig hány gyerek értelmes, mindennapos edzését meg lehetne ennyi pénzből oldani?!)

  Mindenképpen INNOVATÍV és PÉLDA ÉRTÉKŰ ez a presztizs díjas új vállalkozás! GRATULÁLUNK!!!”
 • 2. Larsson 2011. december 16. 08:06
  „Majd ha 80 fősre bővítik az nb1-et! :D :D :D

  HAJRÁ PICK, HAJRÁ BETON!”
 • 1. eldorádó 2011. december 16. 07:37
  „jó, ha bennmaradnak a 2.osztályban - ahogy mostanában "menedzselik" a "profi" foci klubot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az IMF vizsgálja a jegybanktörvényt

Figyelmesen vizsgáljuk a legújabb törvényjavaslatokat, amelyek a központi bankot érintik - mondta… Tovább olvasom