Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Székkutasi gazdasági elképzelések

Székkutas - Szél István, Székkutas polgármestere elkészítette részletes, hosszú távú gazdasági programját, amelyet a legutóbbi testületi ülésen – kis kiegészítéssel – elfogadtak.
A képviselők azt kérték, kapjon benne hangsúlyos szerepet a vallás, azon belül a hitoktatás támogatása. A tervezetben talán a legnagyobb falat a művelődési ház rekonstrukciója és a belvízvédekezéssel kapcsolatban vízelvezető árkok létrehozása, a meglévők karbantartása. A program 4 évre, a ciklusra szól, de találhatók benne hosszabb távú elképzelések is.
– Nagyon fontos a munkahelyteremtő vállalkozások támogatása, akár az adó elengedésével, illetve az önkormányzati ingatlanok díjmentes biztosítása ilyen célra – közölte Szél István.

Korszerűsíteni, egységesíteni akarják az iskola, az óvoda és az egészségház fűtését, amelyet szalmatüzelésű kazánnal oldanának meg, közel 3,5 millió forintos gázköltséget megtakarítva. Szerepel a tervek között egy minden igényt kielégítő lovas szabadidőpark két éven belüli felépítése, amely 45 millió forintba kerülne. Új játszótér és piac (fedett elárusítóhellyel) kialakítása is megtalálható a gazdasági, fejlesztési koncepcióban. – A lovascentrum megvalósítására a székkutasi lovasklub, a piacéra pedig a kertbarátok köre adja be pályázatot – árulta el a falu első embere.

Olvasóink írták

  • 1. zoltanszabo 2011. március 25. 10:19
    „Nagyon sok jót olvasni erről a településről. Jó a polgm. elképzelése. Máskor is csupa jót írtak az ott történt dolgokról. Jó-és sikeres munkát kívánok nekik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13,6 százalékos a munkanélküliség Csongrád megyében

Egy hónap alatt Szeged és Csongrád környéke kivételével mindegyik térségben csökkent a munkanélküliek száma. Tovább olvasom