Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szerdán éjfélig kell befizetni a kgfb első részletét

Február utolsó napjáig kell befizetni az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) első részletét.
Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) első részletét február utolsó napjának végéig kell befizetni, aki ezt elmulasztja, annak automatikusan megszűnik a biztosítása - hívja fel az autósok figyelmét a netrisk.hu internetes alkusz, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

A díj meg nem fizetése miatt megszűnt szerződés csak az eredeti biztosítónál köthető újra, de addig is fedezetlenségi díjat kell fizetnie a szerződőnek. Ennek napi díja van, amely - a baleseti adóval együtt - meghaladhatja a 600 forintot is.

A januártól fizetendő baleseti adó a kgfb díj 30 százaléka. A netrisk.hu felhívja a figyelmet arra is, hogy a biztosítók kétféleképpen számlázzák ezt az adót. Vagy együtt a kgfb díjjal, vagy pedig attól elkülönítve teszik. Praktikusan: vagy egy - adóval növelt összegű -, vagy pedig két csekket küldenek.

Amennyiben az adót nem fizeti meg az autós, a biztosító akkor is megfizeti a baleseti adót úgy, hogy a biztosítási díjból veszi el rá a pénzt. Ekkor viszont a biztosítás marad fedezetlen, és szűnik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

S&P: Törökország és Magyarország a legérzékenyebb az euroövezeti sokkra

A Standard&Poor's szerint a felzárkózó európai térségben Törökország és a Magyarország gazdasága a… Tovább olvasom