Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Szilánkból CE Glass

Szeged - 2012-ben új névvel, új telephelyen folytatja tevékenységét a 2011-es Presztízs díj támogatója, a Szilánk csoport. A költözés hamarosan kezdődik, márciusig tart.
Ez az év választóvonal lesz a Szilánk csoport történetében – egy több milliárd forintos beruházásnak köszönhetően. Elkészült a cégcsoport új, szatymazi telephelye. – 6 éve kezdődött a Szilánk zöldmezős beruházása egy üvegipari tevékenységre alkalmas szegedi vagy Szeged környéki telek keresésével – mondta el Sipos Aurél ügyvezető igazgató. 2011 márciusában indulhatott el az építkezés.

A több mint 40 hektárnyi terület, az M43-as autópálya kettős körforgalmi felhajtójától 2 kilométerre, Green Business Park néven üzemel majd. Első lakója a Szilánk cégcsoport, amely uniós forrásokat is felhasználva egy 13 ezer és egy 8000 négyzetméteres termelőcsarnokot, illetve logisztikai centrumot, valamint irodaházat épített. Az építészeti üveg- és feldolgozóipar legmodernebb eszközeit telepítették: a gyártóberendezések zöme 5 évnél fiatalabb. – A Szilánk új gyártó- és logisztikai bázisa Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfelszereltebb építészeti üvegipari komplexuma. Önmagában képes lesz Magyarország teljes szigetelőüveg-igényének kielégítésére – mondta az ügyvezető igazgató.

A szegedi telephelyről január közepétől költözik a cég egy része a Szatymaznál épült üzembe. Fotó: Frank Yvette
A szegedi telephelyről január közepétől költözik a cég egy része a Szatymaznál épült üzembe.
Fotó: Frank Yvette

Az építkezésben kiemelt figyelmet kapott a környezettudatosság. A gyártócsarnokot a gépek veszteséghőjével fűtik, az irodaépületben a 3 rétegű szigetelőüvegezés és a hűtő-fűtő rendszer télen-nyáron energiatakarékos. A terület zajterhelése szinte nulla, az általuk használt vizet tisztítják, visszaforgatják. A beruházó még arra is ügyelt, hogy az épületeket őshonos magyar növényzettel vegye körül.

A költözés január közepén indul, és várhatóan március végéig tart. Az üveg-nagykereskedelem, illetve -feldolgozás területei érintettek a változásban, míg a gépipari és technológiai terület továbbra is jelenlegi helyen, a Pulz utcában marad. – Több ütemben szállítjuk az új telephelyre a gépeket, berendezéseket és a raktárkészletet. Leállást nem tervezünk, a költözés alatt termelni fogunk a régi, majd az új telephelyen is. Ez az áttelepülés teljesen más lesz, mint a 2003 októberi, amikor a Cserzy Mihály utcai telephelyről mentünk át a volt konzervgyárba: jóval kevesebb készletet és technológiát kellett megmozgatni. Az akkori költözés legnagyobb kihívását az jelentette, hogyan tegyük termelésre alkalmassá a területet. Féléves felújítás, átalakítás után gyakorlatilag 3 nap alatt költöztünk át. Most 5 év előkészítés, egy év építkezés és a végén 2 és fél hónapos költözési időszak várható.

Névváltozás

2011-ben vizuális arculatváltás történt, amit a költözés után a névváltás követ. Olyan nevet választottak, amely meglévő és új exportpartnereik számára is könnyebben értelmezhető: CE Glass, a Cutting Edge Glass Industries rövidítése. A Cutting Edge azt fejezi ki: az üvegipar élvonala. 2012-ben további volumennövekedést terveznek, zömében a feldolgozott termékek exportpiacain.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japánt aggasztja az euró gyengülése

Japánt aggasztja az euró gyengülése a jenhez képest - mondta pénteken a szigetország… Tovább olvasom